Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin

By | June 5, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+2Share on Facebook4

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin | Sebut saja pasal diabetes pasti akan mengingatkan MV pada insan tersayang suami MV iaitu ayahnya. Dia mengalami penyakit darah tinggi, diabetes Jenis 2 serta gout.

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin

Diabetes merupakan satu sindrom atau penyakit akibat kekurangan hormon insulin. Insulin membolehkan glukosa memasuki sel-sel dalam badan. Sel-sel ini kemudiannya menggunakan glukosa sebagai sumber tenaga. Tanpa insulin, paras glukosa darah akan meningkat.

Insulin is a hormone our body makes. It is made by beta cells in the pancreas. It helps to maintain our blood glucose levels within the normal range.

Setakat ini belum ada ubat yang dapat menyembuh penyakit diabetes tetapi penyakit ini boleh dikawal dengan cara :

  • Penjagaan pemakanan dan berat badan
  • Kerap bersenam
  • Pengubatan
  • Pemakanan seharusnya kurang lemak serta diet seimbang.

Wujudkah Alternatif Lain Untuk Kawal Diabetes Selain Suntikan Insulin?

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin

Ramai yang tidak tahu ada vitamin yang dapat membantu mengawal diabetes secara semulajadi.

Selain dapat mengawal gula dalam darah, ia juga mampu membaik pulih sel-sel badan yang telah rosak dan secara tidak langsung merawat diabetes dari akarnya. Organ badan pula akan semakin terjaga kerana vitamin membantu biokimia dalam tubuh kembali efisien.

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin dengan Vivix®

Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes:

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin:

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.
Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 (sirtuin 1) mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.

Kajian saintifik yang mengaitkan resveratrol dengan diabetes memang banyak. Tak percaya? Jom lihat testimoni di berikan oleh pengguna.

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin

“Salam, nak share testi vivix dr family. Last month blk kg bawak balik vivix bg ayah sbb kencing manis tinggi sampai mata pun rasa berselaput. Terjumpa pakcik alami masalah yang sama. Bg vivix tu kongsi dengan pakcik. Semalam bila tanya ayah dan pakcik, both bg positif feedback. ayah kencing manis dah turun, NO MORE INSULIN INJECTION, pakcik pula cakap makan vivix rasa sangat banyak perubahan. Mata dan badan sentiasa segar dan bacaan kencing manis menurun

Berminat? Hubungi MV untuk dapatkan keterangan lebih lanjut mengenai manfaat Vivix® untuk kesihatan yang premium!

Jika anda ingin menikmati harga penjimatan diskaun sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM69 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

25 thoughts on “Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin

Comments are closed.