13
- February
2015
Posted By : noriza rahman
Kalsium Magnesium Atasi Masalah Insomnia

Kalsium Magnesium Atasi Masalah Insomnia

Kalsium Magnesium atasi masalah insomnia | Pasti anda semua pernah mengalami masalah sukar tidur malam kan?. Pusing sana pusing sini, tak juga tidur-tidur. Inilah yang dikatakan INSOMNIA.

Kalsium Magnesium Atasi Masalah Insomnia

Kebiasaannya mereka yang mengalami insomnia akan mengalami simptom seperti dibawah ini.

  1. Susah untuk tidur
  2. Bangun kerap di waktu malam dan sukar untuk tidur semula
  3. Bangun terlalu awal di waktu pagi
  4. Keletihan apabila bangun tidur

Penyebab kepada insomnia adalah :

☃ Stress (kehilangan pekerjaan, kematian orang tersayang, perceraian)
☃ Persekitaran (bising, cahaya, terlalu sejuk atau panas)
☃ Pengambilan ubat-ubatan (untuk astma, darah tinggi, alergi)
☃ Sakit
☃ Gangguan pada jadual tidur normal

Bagaimana OsteMatrix membantu anda tidur lena

Pengambilan kalsium dan magnesium ini pula memang lebih elok jika diambil bersama-sama. Kerana magnesium berfungsi untuk memudahkan penyerapan kalsium dalam tubuh. Sebab itu penting supaya kita mencari suplemen kalsium yang diperkayakan dengan magnesium. Semua itu sudah tentu anda boleh dapat dari sebotol OsteMatrix ini!

Ostematrix mengandungi kalsium yang diperkaya dengan magnesium dan Vitamin D. Ramai yang tak sedar bahawa mineral juga boleh membantu untuk tidur lena.

“A lack of the nutrient calcium and magnesium will cause you to wake up after a few hours and not be able to return to sleep.”

“Calcium helps the brain use the amino acid tryptophan to manufacture the sleep-inducing substance melatonin. This explains why dairy product, which contain both tryptophan and calcium, are one of the top sleep-inducing foods.”

sumber : medicalnewstoday

Magnesium memainkan peranan penting dalam aturan tidur. Kekurangan magnesium boleh membuatkan anda kerap terjaga di waktu malam. Kajian juga ada menunjukkan yang kekurangan magnesium dalam tubuh boleh menghalang otak dari berehat di waktu malam.

Jadi, penting untuk kita seimbangkan pengambilan kalsium dan magnesium untuk kesihatan menyeluruh tubuh kita. Ia bukan sekadar untuk tulang dan gigi semata-mata, malah memang lebih dari itu.

Masih tidak percaya dengan kelebihan OsteMatrix ini? Jom kita lihat testimoni Puan Hadhatina yang sangat awesome!

Kalsium Magnesium Atasi Masalah Insomnia

Tidur yang lena sangat penting untuk memastikan badan sentiasa segar bertenaga keesokan harinya. Barulah bangun pagi dengan ceria dan kerja pun tip top!

Anda mahu mendapatkan suplemen hebat ni? Bulan ni dengan PROMOSI hebat anda boleh dapatkannya dengan belian BUY 6 FREE 1 @ TWIN PACK!

Maklumat lanjut berkaitan produk & order:
================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.