Jom Detox Cara Shaklee adalah sebuah program bertujuan untuk mengetahui bagaimana konsep detoks Shaklee dapat membantu untuk meningkatkan tenaga, memiliki kulit yang lebih cantik, badan cergas dan sihat serta melawaskan sistem penghadaman dan pencernaan.

Jom Detox The Shaklee Way

Adakah Badan Kita Perlu Detoks?

Jawapan ringkasnya adalah “YA”. Fikirkan semua pencemaran yang terdedah kepada kita setiap hari. Ada yang seperti bernafas dalam wasap berbahaya sambil duduk dalam trafik jam, tergesa-gesa, sedut asap petrol apabila mengisi minyak, keracunan dari ubat-ubatan preskripsi, dan racun perosak daripada makanan yang kita makan, bahan pencuci, kosmetik dan pelbagai lagi.

Dan, bahan toksin ni bila dah masuk ke dalam bukan tinggal didalam usus sahaja malahan boleh ada kat dalam paru-paru, hati, buah pinggang dan seluruh badan.

Jom Detox The Shaklee Way

Bagaimana Badan Kita ‘Membersihkan’ Diri?

Setiap bahan kimia yang memasuki aliran darah kita akan dihantar melalui hati atau ginjal dan akan ditapis keluar ke sistem limfa untuk dihapuskan secara semula jadi. Tetapi apabila terlalu banyak tekanan, penyakit, poor nutrition, pendedahan berlebihan kepada toksin, atau kecederaan, sistem imun kita menjadi terbeban dan mewujudkan tindak balas keradangan.

Program Jom Detox The Shaklee Way ini menekankan 3 Organ utama yang terlibat dalam menapis toksin keluar

Jom Detox The Shaklee Way

Paru-paru

Paru-paru ni membantu oksigen yang kita sedut dari udara luar memasuki sel-sel merah dalam darah. Sel darah merah ni la yang membawa oksigen ke seluruh tubuh kita dan akan digunakan dalam sel-sel yang terdapat didalam badan kita. Bila dah sedut oksigen, paru-paru akan menyingkirkan gas CO2 apabila kita menghembus nafas.

Jom Detox The Shaklee Way

Paru-paru menukar pH darah dengan menambah atau mengurangkan jumlah CO2 dalam badan kita. Selain itu, ia juga menyingkirkan buih atau gas dari saluran darah.

Jom Detox The Shaklee Way

Buah pinggang

Buah pinggang ni sangat kecil dan bersaiz sebesar kacang, lebih kurang segenggam tangan kita. Ia adalah sophisticated trash collector. Setiap hari ia memproses kira-kira 200 liter darah untuk menapis keluar 2 liter bahan buangan dan air berlebihan. Hebat kan?

Buah pinggang mengeluarkan bahan buangan dan air berlebihan daripada darah untuk membentuk air kencing.

Jom Detox The Shaklee Way

Hati

Hati adalah organ pepejal terbesar dalam badan dan memainkan peranan yang amat penting dalam proses penghadaman.

Hati juga merupakan organ utama untuk detoksifikasi bersama-sama dengan buah pinggang.

Tugasnya menapis darah yang datang dari saluran pencernaan sebelum disalurkan ke seluruh badan.

Ia menghapuskan dan membuang bahan yang dihasilkan semasa metabolisme nutrien dan yang masuk ke dalam badan dalam bentuk ubat, asap rokok, toksin alam sekitar, dan lain-lain.

Jom sertai #LiveAmazing #HidupHebat dengan Set Detox Shaklee.

Jom Detox The Shaklee Way

Bulan ni Shaklee memperkenalkan kempen Jom Detox Shaklee Way iaitu set detoks bagi memastikan kita semua sentiasa dalam keadaan sihat.

Kesan daripada amalan detoks ini, badan kita akan merasa perubahan:

  • lebih bertenaga
  • kulit yang lebih cantik berseri
  • lebih fokus
  • lebih sihat dn mantap
  • penghadaman yang lebih baik
  • lega dari masalah kembung perut dan pedih ulu hati

Jom Detox The Shaklee Way

Kita tidak boleh menghalang pembentukan toksin berbahaya dalam badan kita, tetapi dengan cara mudah dan semula jadi, ianya boleh membantu menyingkirkan toksin sebelum mereka merosakkan kesihatan kita.

“Singkirkan toksin dari badan”

Testimoni pengedar shaklee Puan Ebby MohFat yang menyahut cabaran Jom Detox The Shaklee Way

Puan Ebby berjaya menurunkan berat badan dan tiada lagi craving makanan dan minuman manis.

“2009 tu masa kawen umur nak masuk 20tahun berat masa tu 120kg tinggi 170cm masa ni karada x de..so x tau la brp body age..

2012 anak 2 berat 140kg umur 23tahun..masa ni dah kenal shaklee (2011)..beli repacking shaklee (alfalfa, herblax dan lecithin) dr seorang kawan FB..bukan dr group ini..GBS ke apa nama group tu..set nyusu n kurus..sbb b tandem nursing..tp b x konsisten..so ignore..2012 masa kenduri kawen anak Sariza saiz b d paksa rela kot oleh upline masuk shaklee..kikiki,,tp b x buat belian juga..belian pertama b alfalfa je..pastu herblax..pastu lecithin..ebby FTWW..so paham2 la..nak membeli kalo x de duit dr suami ss la kan..hehehe..tp sbb shaklee ni set dia banyak so beli sikit2 bulan depanbeli lg n lg…

So jangan tya set apa b makan sbb b x blh jawab..sbb b x amik set..tp blh senarai apa yg b ambik…

Alfalfa, herblax, omega, carotomax, esp, ostematrix, lecithin, vita C, vitalea dan PD

Now, b buat detoks parasit untuk kesihatan..tp hasil dia..da x de craving ni..x mkn nasi sehari pon no hal lahh…pejam mata ja..kekadang paksa makan…dlu nsi lemak time lapar 2bungkus skali hadap..skrg beli sbungkus pon kadang tgh makan burpp kenyang..g kedai pikir2 nak makan apa…sbb selera xde last2 order je apa2…air da xde minat ngan air manis ni

so, sapa yg ada customer yg nak diet..b suggest buat detoks parasit dulu sebab bila detoks automatik kita tak rasa craving dah

buat 5 hari pun dah boleh nampak hasil…”

Jom Detox The Shaklee Way

Jom Detox The Shaklee Way

Jom Detox The Shaklee Way

Ok, nanti MV update lagi perkembangan terkini cabaran 21 hari detoks bersama Shaklee dan Clean Eating ya. Since program ni sangat bermanfaat so WHY NOT kita sharing untuk membantu orang lain kan?#LiveAmazing #HidupHebat

Nak tahu pasal detoks? Jom, hubungi MV sekarang dan kalau nak order sendiri set ni boleh ke imej esell ya

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Jom Detox The Shaklee Way, Hidup Hebat Secara Sihat!

7 thoughts on “Jom Detox The Shaklee Way, Hidup Hebat Secara Sihat!

Comments are closed.