Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Home / Shaklee Products / Healthy Nutrition / Anti Aging / Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan | Sedarkah anda 1 daripada 6 kematian di negara ini berpunca daripada penyakit jantung?

KEUNIKAN JANTUNG

Otot jantung (cardiac muscle) tidak pernah berehat dan tidak pernah letih. Ia adalah otot yang bertenaga berbanding otot yang lain. Ia berdegup 72 kali dalam masa 1 minit selama 24 saat selagi kita hidup. Jantung mengepam darah melalui 60 ribu miles salur darah di dalam tubuh.

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Penyakit jantung adalah penyakit pembunuh nombor satu di dunia. Ia adalah penyebab kedua tertinggi kematian di Malaysia. Adakah anda berisiko untuk menghidapinya?

Jantung dan kita ibarat lagu dan irama, ibarat siang dan malam, ibarat gula dan semut. Kalau jantung kita dah berhenti berdenyut maksudnya kita ni dah Almarhum la kan?

Jika seseorang itu merokok, menghidap diabetes, mempunyai kolesterol tinggi serta penyakit darah tinggi, digabung faktor sejarah keluarga, risiko dia mendapat sakit jantung semakin meningkat.

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan kita, jadi mahukah anda mencuba suplemen untuk membantu mengekalkan kesihatan jantung anda ?

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Research shows that some supplements — in addition to lifestyle changes and medical treatment if you need it — may help lower cholesterol, improve blood pressure, and reduce other risk factors for heart disease.

❀  Phytocol-ST™ ~ Sterols and Stanols. These natural compounds are reduce the amount of cholesterol that your body absorbs from food. Experts recommend 2 grams a day to help lower LDL cholesterol.

❀  OmegaGuard ~ Fish oil with omega-3 fatty acids can slash levels of triglycerides — an unhealthy fat that can cause clots in the arteries — by up to 50%.

❀  CoQ Health Plus ~ Your body naturally makes small amounts of CoQ10, also known as ubiquinone and ubiquinol. It’s key for normal cell function. As a supplement, CoQ10 may help lower blood pressure,

❀  Vivix® ~ You can further protect your body from the harmful effects of inflammation by taking a resveratrol supplement. Resveratrol is a compound found in plants such as the Japanese knotweed, blueberries, peanuts, red grape skins, and others. While resveratrol has been recommended for fighting the physical effects of aging. Taking one 500 mg capsule of resveratrol daily with food will help you maintain a strong, healthy heart..

Jom MV kongsikan dengan anda testimoni pengguna kami pula..

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan
Testimoni dari blog Puan Nur

Puan Aimi “Awal bulan lepas ayah mertua di masukkan ke hospital dan doktor bagitahu serangan jantung pertama dan ada salur darah tersumbat. Jadi kena refer ke IJN. Pagi semalam buat pemeriksaan di IJN nak tengok berapa salur darah tersumbat. Sama ada kena masuk belon/angioplasty atau terus kena pintasan jantng/bypass.

Alhamdulillah petang doktor sahkan salur darah tak tersumbat. Jadi ayah boleh balik rumah.Apa yang kami ikhtiarkan adalah berikan ayah amalkan Set Kesihatan Jantung merangkumi Phytocol-St, OmegaGuard, CoQ Health dan Vivix. memang niat supaya ‘clot’ di salur darah tersumbat tu hilang secara semulajadi.”

Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah jua. Kita sebagai anak pastinya inginkan yang terbaik buat ibubapa kan?

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

7 Comments

Comments are closed.