18
- October
2017
Posted By : noriza rahman
Istimewa 3 Hari Promosi Sempena Hari OSTEOPOROSIS Sedunia 2017

SAMBUTAN HARI OSTEOPOROSIS SEDUNIA 2017

Hari Osteoporosis Dunia (WOD), yang ditandakan pada 20 Oktober setiap tahun, adalah kempen sepanjang tahun yang ditujukan untuk meningkatkan kesedaran global tentang pencegahan, diagnosis dan rawatan osteoporosis dan penyakit tulang yang berkaitan.

Ia bertujuan untuk meletakkan osteoporosis dan pencegahan tulang patah pada agenda kesihatan global dan sampai kepada profesional penjagaan kesihatan, media, pembuat dasar dan orang awam pada umumnya.

Kempen Hari Osteoporosis Dunia ingin menyedarkan orang ramai untuk mengambil tindakan awal untuk melindungi kesihatan tulang dan otot mereka.

Tema Hari Osteoporosis Sedunia 2017 ‘Love your bones – Protect your future’ bertujuan:

 1. Menggalakkan kesedaran di seluruh dunia tentang osteoporosis dan pemahaman tentang kesan serius penyakit ini boleh mengorbankan masa depan individu jika tidak didiagnosis dan tidak dirawat.
 2. Meningkatkan pemahaman tentang hubungan antara osteoporosis dan fraktur – yang boleh menjadi penyebab utama ketidakupayaan dan kematian awal pada orang dewasa yang lebih tua.
 3. Menggalakkan individu untuk mengenal pasti faktor risiko, termasuk patah pertama, dan mencari ujian dan rawatan jika diperlukan untuk melindungi masa depan jangka panjang mereka
 4. Menggalakkan pemakanan untuk tulang sihat dan senaman yang penting untuk kesihatan tulang yang baik, serta kesedaran tentang peranan kalsium, pemakanan yang baik, dan senaman yang kerap semasa zaman kanak-kanak dan masa remaja apabila tulang sedang berkembang.

Senaman Melawan Osteoporosis

Selain memastikan mendapat sumber kalsium dan vitamin D yang cukup, kita juga perlu bersenam.

Osteoporosis menyebabkan peningkatan yang ketara dalam tulang patah. Ini mungkin mempengaruhi pesakit Osteoporosis untuk berhenti bersenam.

Senaman sebenarnya salah satu cara yang terbaik untuk memastikan tulang kita kuat dan sihat, selagi dilakukan dengan betul.

Senaman yang konsisten membantu untuk menguatkan tulang dan otot menjadi lebih kuat.

Bagaimana Ostematrix membantu tulang sihat dan kuat?

  3 Hari Promosi OsteMatrix Sempena Hari Osteoporosis Sedunia 2017!

  OsteMatrix dirumuskan mengandungi kalsium, vitamin D dan ditambah pula dengan magnesium dan mineral lain untuk membantu penyerapan kalsium secara optimum. 

  Ibarat kita menyusun batu-bata. Kita perlukan simen untuk mengukuhkan binaan batu kan? Jadi itulah kegunaan mineral yang telah diformulasikan dalam ostematrix ni.

  Hanya pengambilan 4biji sehari dah cukup menampung keperluan kalsium seharian.

  Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

  Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

  Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

  Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

  Comments

  Comments are closed.