Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat | Cemburu kan bila melihat kulit artis halus, cerah, sempurna, berseri dan bebas jerawat. Kalau bukan artis pun cuba lihat rakan-rakan kita pula. MV percaya mesti ramai yang fikir idea macam mana nak dapatkan kulit yang cantik macam mereka ni kan?

Penting bagi kita untuk menjaga kesihatan kulit dari dalam kerana setiap apa yang dilihat selalunya bermula dari dalaman. Secara amnya, keadaan persekitaran adalah penyebab utama kepada kerosakan kulit selain daripada faktor umur, pemakanan, dan juga alahan sehingga menyebabkan kulit mempunyai pelbagai masalah seperti jerawat, kulit kusam dan kering, pigmentasi dan banyak lagi.

Selain mengamalkan diet seimbang yang merangkumi tiga khasiat penting, iaitu protein, vitamin dan mineral, pengambilan suplemen sangat-sangat digalakkan. Jika anda kekurangan salah satu daripada keperluan ini, tidak mustahil kulit akan kehilangan sifat semulajadinya.

Tips untuk Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

1. Cara pemakanan sihat penting untuk membantu kulit supaya sentiasa sihat dan bebas masalah jerawat. Elakkan makanan berminyak dan amalkan makanan ‘gluten free’.

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

2. Minum 2-3 liter air setiap hari. Kekal terhidrat membantu badan menyingkirkan toksin yang merosakkan kulit.

BERKAITANManfaat Minum Air Putih

3. Bersenam – Dengan bersenam badan akan menjadi lebih segar dan peredaran darah akan menjadi lancar. Wajah akan menjadi lebih berseri-seri.

4. Cuci muka sebelum tidur – Jika seharian pakai make up tak kan tidur pun nak bermake up juga kan. Cuci muka supaya segala kotoran dibuang dan membolehkan kulit bernafas dengan selesa.

BERKAITAN : Tips mencuci muka yang betul

5. Tidur juga dikenali dengan “beauty rest” atas sebab-sebab tertentu. Tidur sebelum tengah malam untuk 7-8 jam.

6. Melegakan tekanan; Badan akan melepaskan “stress toxins” dalam keadaam kita stress. Bersantailah dengan menarik nafas panjang, berjalan atau membaca untuk melegakan stress.

Anda juga boleh mengamalkan suplemen untuk kesihatan kulit dari dalam. Pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten mampu menjadikan kulit sentiasa sihat, bebas jerawat dan berseri-seri. Bukan MV mahu overclaim, tapi lihat saja testimoni di bawah ini.

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

“Masalah paling ketara..banyak jerawat merah-merah di dahi. Jerawat tak berhenti naik dan meninggalkan kesan yang menakutkan bagi semua perempuan. Adik selalu rasa sedih dn merendah diri.
Selepas erna dapat kesan best dari pengambilan vitamin shaklee secara konsisten,erna sarankan adik makan vitamin e dan b-complex. Sebab dah terlalu banyak adik pakai produk kecantikan semuanya menghampakan.
Alhamdulillah selepas hampir 2 bulan adik konsisten makan vitamin shaklee mengikut tips eksklusif yang erna berikan,ramai yang tegur perubahan pada wajah adik. Jerawat segan nak naik. Kalau naik,cepat je kecut dan parut semakin pudar. Kulit muka adik mula glowing berseri-seri. Boleh lihat sendiri testimoni ini dan ini adalah ori. Tak ada edit ye..”

Jom rasai kehebatan produk Shaklee dan aura positinya! Kulit cantik, bebas jerawat dan berseri-seri. Siapa yang tak mahu kan?  😉

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Inginkan Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat?

20 thoughts on “Inginkan Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat?

Comments are closed.