Wah! Sukanya Parut Campak Sudah Hilang

By | March 20, 2017
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+2Share on Facebook1

Selalu dengar ramai yang berkongsi kalau nak cepat keluarkan campak dengan minum air kelapa muda. Mandi air semambu untuk kurangkan gatal-gatal dan jaga pantang masa demam campak agar parut campak cepat hilang.

Bila tak jaga pantang, parut memanglah sangat susah nak hilangkan terutama di bahagian muka. Muka mesti mau jaga, tempat lain orang tak berapa nampak.

Biasanya daun semambu digunakan dengan pelbagai cara untuk mengurangkan rasa gatal, mempercepatkan penyembuhan dan menghilangkan parut terutamanya parut demam campak.

Pokok Mambu dikenali sebagai Semambu (Azadirachta indica, sin. Melia azadirachta L., Antelaea azadirachta (L.) Adelb.) ialah sejenis tumbuhan dalam keluarga mahogani Meliaceae.

Petua orang zaman dahulu menyarankan supaya daun semambu diletakkan di atas tilam mereka yang dijangkiti dan daunnya juga direnyuk-renyukkan dan dicampur dengan air buat air mandian. Mereka mempercayai kaedah ini akan mengurangkan rasa gatal pada badan.

Selain itu daun semambu yang dikisar bersama sedikit beras dan kunyit hidup sesuai dijadikan bedak sejuk. Bedak sejuk ini diratakan di kawasan yang terdapat bintik ruam campak. Bedak sejuk ini mampu mengurangkan rasa gatal, membantu mengurangkan kesan parut dan mempercepatkan pemulihan gejala ruam campak.

Hilangkan Parut Campak dengan Skincare Nutriwhite

Jika anak-anak yang terkena demam campak tak risau sangat sebab kulit mereka masih muda dan boleh menghasilkan kulit baru yang lebih baik baik. Tapi, kalau orang dewasa yang terkena, memang sukar sikit nak hilangkan kesan tu.

Bila dah kering kesan demam campak tu tangan tak boleh gatal-gatal pergi kopek kuping-kuping tu. Bila kopek tu yang akan menyebabkan muka tinggal parut dan berlubang-lubang.

Selain guna kaedah tradisional, boleh juga menggunakan set penjagaan muka.

Bagaimana Gentle Action Make Up Remover Berfungsi?

Hilangkan Parut Campak

Produk ini adalah dari rangkaian penjagaan muka Nutriwhite dan ramuan utamanya ialah tunas pokok Bic. Ia berfungsi untuk menghilangkan sel kulit mati tanpa merosakkan kulit.

Ia juga ada mengandungi Aloe Vera yang membantu menegangkan dan menyegarkan kulit. Gentle Action Make Up Remover ini mencuci dengan lembut dan menjadikan kulit lebih berseri.

Yang menariknya ia membantu menyingkirkan sel mati dari kulit wajah dengan mudah.

“Kesan Demam Campak Hilang Tanpa Tinggalkan Parut yang Hodoh”

Testimoni Hilangkan Parut Campak

Ha….tengok testimoni dibawah, akak ni sangat berpuas hati dengan penggunaan makeup remover yang berkesan untuk menghilangkan keruping parut campak yang kering di kulit mukanya.

Lepas ni kalau ada orang yang tanya jangan segan silu nak berkongsi yang anda makan suplemen Shaklee sehingga parut demam campak tu hilang tau…

Struggling nak hilangkan parut campak di muka? Kurang keyakinan diri? Nak cantikkan kulit muka semula? Boleh mencuba set rangkaian lengkap Nutriwhite atau pun loose item dengan makeup remover sahaja di bawah ni.

Hilangkan Parut Campak

Info lanjut sila whatsapp ke +60122050258 (MeqZa)

 

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

5 thoughts on “Wah! Sukanya Parut Campak Sudah Hilang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.