10
- March
2015
Posted By : noriza rahman
Halitosis Penyakit Mulut Berbau

Halitosis Penyakit Mulut Berbau 

Halitosis Penyakit Mulut Berbau | Pernah tak seseorang menunujukkan rasa kurang selesa ketika berbual dengan anda? Lebih teruk lagi jika mereka memalingkan muka sambil mengerutkan dahi seola-olah mencium bau yang tidak menyenangkan. Mulut berbau selalunya disebabkan oleh peranan bakteria yang mengeluarkan gas sewaktu memecahkan protein-protein ‎makanan di dalam rongga mulut. Bakteria-bakteria ini mudah berkumpul di celah-celah gigi, di lubang-lubang gigi yang rosak, ‎pada gusi bermasalah, membengkak atau bernanah.

Halitosis Penyakit Mulut Berbau

Halitosis adalah istilah perubatan bagi masalah mulut berbau. Ia merupakan suatu keadaan patofisiologi dari tubuh seorang manusia yang mengeluarkan bau-bauan yang berbeza dari rongga mulut.

Nafas berbau tanda penyakit?

Bagi mereka yang tidak mengalami sebarang penyakit mulut seperti tonsil, resdung, sakit tekak, selesema, demam, kencing manis, penyakit hati, penyakit buah pinggang, kanser mulut, dan sebagainya, nafas berbau ini selalunya berpunca daripada penjagaan oral (mulut) yang tidak betul.

Tips Menghilangkan Halitosis Penyakit Mulut Berbau

#1. Bersihkan gigi setiap hari ~ pastikan gigi diberus dengan betul bagi menyingkirkan sisa makanan dan membuang bakteria yang terdapat di dalam mulut. Ambil masa untuk bersihkan mulut dan gigi anda. Okay?

#2. Jaga kebersihan lidah ~ pembersihan lidah juga adalah penting kerana kebanyakkan bakteria busuk suka berada pada penghujung lidah. Jadi dapatkan tongue cleaner untuk membersihkan lidah.

#3. Berkumur ~ berkumur dengan air suam yang telah dicampurkan dengan serbuk penaik selama 30 saat dalam usaha menjaga masalah nafas berbau ini.

#4. Yogurt ~ pengambilan yogurt kerana makanan ini mengandungi vitamin D yang boleh melawan bakteria yang mengakibatkan nafas berbau.

#5. Mengunyah gula getahChewing gum sugarless boleh membantu melonggarkan makanan yang terselit di antara gigi serta menghindarkan mulut daripada berbau. Cuba amalkan, dan rasakan perubahannya nanti!

#6. Pemakanan ~ Pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin E dan C dapat menguatkan sistem imun badan.

Halitosis Penyakit Mulut Berbau

#7. Minum banyak air ~ Amalkan pengambilan air putih sekurangnya 2 liter sehari. Dengan basahan mulut anda yang kerap, akan melemahkan bakteria untuk hidup selesa di dalam mulut anda. Jadi tiadalah bau nafas!

Sekiranya diamalkan, lambat laun akan menghilangkan nafas dan mulut dari berbau, mengembalikan kesegaran dalam pernafasan. Amalan ringkas tetapi berkesan !!! Selamat Mencuba !!!

Atasi Halitosis Penyakit Mulut Berbau dengan suplemen

Halitosis Penyakit Mulut Berbau

  • Peppermint Ginger Plus – Berkesan membunuh bakteria penyebab bau mulut
  • Chewable Vita-C – Mengurangkan sakit gusi dan detoksifikasi yang bagus
  • Garlic Complex – Merupakan antibiotik semulajadi yang berfungsi memusnahkan bakteria
  • Alfalfa Complex – Membantu menyegarkan nafas dan mendetoksifikasikan bau

Antara testimoni pengguna yang mempunyai masalah bau nafas

Halitosis Penyakit Mulut Berbau

Nafas segar, yakin sentiasa.

Bercakap pun selesa!

Maklumat lanjut berkaitan produk & order :
=======================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

CARA ORDER br

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.