05
- September
2015
Posted By : noriza rahman
Faedah Protein kepada Tubuh Badan yang Sangat Penting

Faedah Protein kepada Tubuh Badan Kita

Faedah Protein kepada Tubuh Badan | Untuk apa kita perlukan protein? Berapa banyak protein yang kita perlukan? Adakah pengambilan protein yang tinggi selamat untuk buah pinggang kita? Apakah sumber terbaik protein?

Kepentingan Protein kepada tubuh badan kita

Faedah Protein kepada Tubuh Badan

Protein sangat diperlukan untuk pertumbuhan dan penyelenggaraan setiap jenis sel dalam badan kita. Pembangunan badan, mengisi semula darah yang hilang, penyembuhan luka dan parut, penggantian sel-sel mati, malah rambut dan pertumbuhan kuku juga memerlukan protein. Protein dalam bentuk enzim, hormon dan antibodi menggalakkan metabolisme yang sihat dan proses fisiologi, serta meningkatkan sistem saraf dan ketahanan badan. Dalam keadaan apabila sumber makanan lemak dan karbohidrat tidak memberikan kalori yang mencukupi, protein akan diproses untuk menjana kalori yang diperlukan oleh badan kita.

Credit : WebMD , pennsylvania beef council & fitness market

12 Keajaiban Faedah Protein kepada Tubuh Badan ~ Makanan Paling Penting Untuk Fat Loss

Faedah Protein kepada Tubuh Badan

 1. Membina otot dan tisu tanpa lemak.
 2. Mengekalkan otot.
 3. Kehilangan Lemak.
 4. Kurang lapar dan pengambilan kalori yang rendah
 5. Lebih mudah hilang lemak dalam diet kalori terhad
 6. Kurang lemak perut
 7. Pembentukan otot yang lebih besar bila digabungkan dengan suplemen protein
 8. Meningkatkan jisim tulang dan mengurangkan risiko osteoporosis
 9. Makanan penting untuk otak
 10. Tidur yang lebih baik
 11. Menurunkan tekanan darah
 12. Menguatkan tisu dan tendon serta cepat pulih dari kecederaan
 13. Jangka hayat lebih panjang dan lebih berkualiti

Credit : Poliquin group

Protein boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun begitu, protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang terlalu tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

So, kita perlukan suplemen protein untuk menampung keperluan protein tubuh badan kita.

Sumber protein pilihan MV sudah semestinya ESP. Protein ESP Shaklee memang terkenal dan TERBUKTI berkesan. Walaupun bersarapan dengan segelas ESP, ianya kekal kenyang sehingga lewat tengah hari. Dan paling penting perut tidak berkeroncong. Minum ESP baru 14g kan, so yang baki tu boleh dipenuhi semasa MV makan tengah hari seperti ayam, ikan, telur dan lain-lain lagi.

Protein ESP shaklee Memang Terkenal Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Peluang untuk anda dapatkan penjimatan melalui promosi sempena bulan kemerdekaan dengan belian 1 set (BUY 7 at 6) atau pek kembar ESP (Buy 2 Get 5% less). Sangat berbaloi satu canister boleh tahan 1-2 bulan.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.