16
- August
2015
Posted By : noriza rahman
Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan

Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan

Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan | Doa Harian ini adalah himpunan doa-doa yang mudah tetapi penting di dalam pekerjaan dan amalan seharian kita. Himpunan doa-doa para nabi dari Al-Quran. Mari kita amalkan bersama.

Oleh kerana semua bacaan doa dan zikir tersebut dalam Bahasa Arab, maka disarankan kepada anda agar mempelajari bacaan teks doa atau zikir daripada orang yang boleh atau memahami bahasa arab agar setiap kalimat yang dibaca betul dari segi bacaan dan maknanya kerana apabila bacaan berubah, maka ertinya juga akan berubah.

Doa dalam bahasa arab yang bererti, memanggil, memohon atau meminta. Orang yang berdoa ertinya orang yang mengajukan permohonan kepada Allah tentang kebaikan diri, keluarga dan harta benda,urusan dunia, agama dan akhirat. Meminta turunnya rahmat dan terhindar dari bencana.

Dalam Al-Qur’an banyak doa dari para nabi dan orang orang soleh yang boleh kita amalkan sebagai doa dalam slat atau diluar solat. Berikut ini yang dapa MV kumpulkan untuk pedoman dan amalan kita semua.

credit kepada pemilik blog yufidia.com atas perkongsian ini.

Doa Taubat Para Nabi, Keampunan & Mohon Pertolongan Allah

#1. Doa Taubat

Doa Nabi Adam A.S.

Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan

Doa Nabi Yunus A.S.

Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan 6

#2. Doa Mohon Pertolongan Allah

Doa Nabi Zakaria

Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan 5

Doa Nabi Ayyub

Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan 3

Doa Nabi Sulaiman

Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan 4

#3. Doa Keampunan

Doa Nabi Nuh

Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan 1

Doa Nabi Yusuf

Doa Harian dari Para Nabi yang mudah diamalkan 2

Demikianlah beberapa doa didalam Al-Qur’an yang boleh kita hafal dan jadikan bacaan atau wirid doa harian setiap hari. Semoga bermanfaat. Aamiin

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.