03
- January
2016
Posted By : noriza rahman
Kisah Pengalaman Pesakit yang Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3 | Sebut mengenai penyakit kanser ni memang seriau jadinya, lebih-lebih lagi jika ada diantara ahli keluarga kita yang mengalaminya. Mohon dijauhkan! Walaupun kita sedar setiap penyakit ada penawarnya, pastinya ia bukan satu perkara yang mudah untuk dihadapi. Sokongan ahli keluarga, rakan-rakan dan masyarakat sekeliling ama penting.

Apa itu kanser?

Kanser adalah kelas penyakit yang dicirikan oleh pertumbuhan sel luar kawalan. Terdapat lebih daripada 100 jenis kanser yang berbeza. Kanser membahayakan tubuh apabila sel-sel rosak membahagi tanpa kawalan untuk membentuk ketulan atau gumpalan tisu dipanggil tumor. Tumor boleh membesar dan mengganggu sistem penghadaman, saraf dan peredaran darah, dan mereka boleh melepaskan hormon yang mengubah fungsi badan.

Apa yang menyebabkan terjadinya kanser?

Kanser adalah akhirnya hasil daripada sel-sel yang tumbuh tanpa kawalan dan tidak mati. Sel-sel biasa dalam badan mengikuti jalan yang teratur pertumbuhan, bahagian, dan kematian. Kematian sel diprogram dipanggil apoptosis, dan apabila proses ini rosak, kanser mula terbentuk. Tidak seperti sel-sel biasa, sel-sel kanser tidak mati dan terus membesar dan membahagi. Ini membawa kepada jisim sel-sel yang tidak normal yang tumbuh di luar kawalan.

Ada banyak sebab mengapa kanser boleh terjadi. Antaranya genetik, radiasi, gaya hidup, pemakanan yang pelbagai faktor lain. Pesakit kanser yang tidak mahu dapat rawatan awal, dianggap sebagai membunuh diri. Selagi ada nyawa, berusahalah. Kemungkinan besar akan bertemu dengan ‘ubat’ yang serasi dengan kanser yang dihidapi.

Testimoni Vivix: Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Memandangkan bulan ni promo Vivix®, suka MV nak berkongsi testimoni customer yang mempunyai tumor dan disahkan kanser tahap 3, beliau mengambil Vivix® sebagai ikhtiar. Alhamdulillah syukur dengan kehendakNya, mereka disahkan bebas kanser tahap 3.

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

“Testimoni adik ipar..december 2012 dia menjalani pembedahan buang tumor sebesar 13cm seminggu sebelum akad nikah. Selepas seminggu nikah dia dikhabarkan berita sedih bahawa tumor tersebut merupakan cancer tahap 3.. die consume vivix selama sebulan.. kemudian hasil check up mendapati dia telah bebas daripada cancer.. bulan lepas dia di khabarkan terdapat cyst sebesar 3.2cm di ovari kiri pula.. berkat consume gla, cyst tersebut telah mengecut dan kini dia dah hamil 6 minggu..”

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

“Patient ni baru habis check up dengan doc, the finding was he is free from cancer cell. Dia started dengan cancer prostage stage 3. Then secondary to his bone. Dalam 3-4 months juga dia consume vivix..Memang energetic lah sia after that”

Berkat usaha dan semestinya dengan izin dari Nya juga, customer ni berjaya sembuh sepenuhnya dari kanser.

Bagaimana Vivix® Bantu Tingkatkan Kesihatan Sel Pesakit Kanser?

Vivix mengandungi resveratrol yang terbukti melalui kajian-kajian saintifik boleh membantu membetulkan sel-sel yang rosak. Apabila sel-sel rosak telah dibetulkan, mereka akan mematikan diri dengan sendirinya (apoptosis) dan menyebabkan kanser berkurang dan akhirnya hilang.

‘Resveratrol’ adalah bahan utama di dalam sebotol Vivix®. Ianya adalah bahan yang didapati dari beberapa tumbuh-tumbuhan, termasuk kulit grape skins, pomegranate, raw cacao, peanuts dan beri seperti raspberi dan mulberi, diketahui mempunyai beberapa kesan kesihatan yang berfaedah.

Kajian telah dilakukan, dan ianya bertindak sebagai antioksidan, anti-radang, dan anti-karsinogenik dan faedah-faedahnya dianggap meliputi pencegahan dan rawatan penyakit-penyakit kronik seperti kanser dan penyakit Alzheimer, antara lain.

Berikut adalah bukti kajian ke atas Resveratrol.

Kajian dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011, kajian ke atas resveratrol menunjukkan ianya mempunyai kesan anti-kanser.

Pada 2008, kajian pada kultur sel, kesan resveratrol menyekat kanser payudara dari terus berkembang di peringkat awal. Hasil kajian diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.

Tahun 2007, laporan oleh Biologi Kanser & Terapi, resveratol bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses dimana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser).

Satu lagi kajian tahun 2008 di dalam jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen).

sumber : Medicalxpress, OnlineLibrary, Mercola.com

DAPATKAN Vivix® SEKARANG UNTUK YANG TERSAYANG!

Sel kanser sangat pantas merebak, jadi usah bertangguh-tangguh lagi!

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Testimoni Ovarian Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Harga sebotol Vivix® hanyalah RM475 dan belian 2 botol Vivix®, melayakkan anda dapat penjimatan sehingga 20%.

Yes, I Want To Order Vivix® Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.