Diet Sihat TANPA Menahan lapar : Dari 110kg Ke 69kg.

By | March 19, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook5

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Diet Sihat TANPA Menahan lapar | Seperti orang lain yang mempunyai masalah obesiti, suami MV juga punya keinginan untuk menurunkan berat badan. Cita-cita untuk kurus sudah lama ada, sejak sebelum berkahwin lagi, namun GAGAL.

Diet Sihat TANPA Menahan lapar; Dari 110kg Ke 69kg.

Ini adalah kisah suami MV yang berjaya mengurangkan berat badan sebanyak 41kg dalam masa 6 bulan.

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Suami MV memang seorang yang berbadan gempal sebelum berkahwin. Agak-agak dalam 120kg macam tu. Tapi dia seorang yang sihat dan aktif. Jarang ada masalah kesihatan. Tengok la gambar di atas tu, macam comel je, macam comel jer kan? 😉

Dia sentiasa berusaha untuk kurus tetapi tidak pernah berjaya sehinggalah dia mengamalkan Diet Atkins.

Punca utama kegemukan suami adalah pengambilan kalori yang berlebihan. Waktu makan yang tidak menentu disamping makan mengikut nafsu mendorong kepada peningkatan berat badan suami yang amat ketara. Bukan itu sahaja, malahan suami juga makan dalam kuantiti yang banyak.

Amalan gaya hidup untuk Berubah

Suami mula mengayuh basikal semula pada 27 Disember 2012 setiap hari selepas balik dari kerja selama 30 minit dengan gigih dan melawan segala rasa penat, memaksa badan agar bekerja dengan lebih kuat, waktu malamnya pula dengan bermain badminton bersama rakan sekerja setiap hari dari jam 9.00 mlm -11.00 mlm dan dihujung minggu dengan berjoging dipuncak Gunung Jerai (Semasa suami berkhidmat dengan kerajaan di negeri Perlis, setiap minggu balik kampung MV di Kedah).

Keputusannya? Seminggu selepas itu usaha suami mula menampakkan hasil, jadi semangat untuk suami menurunkan lagi berat badan semakin berkobar – kobar. Inilah perkara paling manis dalam hidup suami, bayaran kepada kegigihan dan kepenatan selama 5 bulan dahulu.

Kejayaan suami :

  • Saiz baju dr XXL ke ‘S Slim Fit’
  • Saiz pinggang dari 42″ ke 32″
  • Berat dari 110kg ke 69kg

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Semasa berdiet, suami melakukan kajian tentang nutrisi, diet Atkins, membaca kisah-kisah kejayaan individu sebagai motivasi untuk menguruskan badan melalui blog Kevin Zahri untuk dijadikan rujukan dan panduan dan pelbagai lagi perkara telah suami lakukan. Hanya satu perkara yang suami TIDAK lakukan adalah mengambil produk pelangsingan badan.

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Sebagai seorang pengedar Shaklee, secara tak langsung suami juga mengamalkan Herb-Lax™, LecithinOmegaGuard™ dan Alfalfa Complex setiap hari untuk menambahkan nutrisi dalam badannya.

Senaman: Macam-macam!

Kini, setelah 2 tahun daripada misi menguruskan badan, suami masih berjaya mengamalkan pemakanan yang sihat dan masih lagi maintain 72kg. Untuk mengekalkannya bukan mudah, kini setiap masa suami memikirkan tentang kesihatan, pergi ke gym buat HIIT, selain berjoging setiap malam di Stadium Kajang, di hujung minggu pula ke Taman Tasik Chempaka. Suami percaya, menurunkan berat badan itu susah, tapi yang lebih susah adalah mengekalkannya…BEAUTY IS PAIN!…”

Inilah suami MV sekarang tahun 2015!

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Motivasi dan nasihat:

Bagi suami untuk kurangkan berat badan bukanlah susah mana, cuma mengambil masa, disiplin diri yang tinggi dan ada beberapa “rules” yang perlu diikuti. Antaranya ialah :-

  • Mengurangkan pengambilan karbohidrat
  • Elakkan Makan Selepas pukul 8 malam
  • Kurangkan “fast food” sepert KFC, McD, Pizza Hut dan sebagainya.
  • Kurangkan “junk food”
  • Kurangkan pengambilan carbonated drinks
  • Regular exercise
  • Get enough sleep

Diet Sihat TANPA Menahan lapar? berbaloi bukan!

Maklumat lanjut berkaitan produk & order :
===================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

CARA ORDER br

25 thoughts on “Diet Sihat TANPA Menahan lapar : Dari 110kg Ke 69kg.

Comments are closed.