Detox Hati Singkirkan Toksin dari Tubuh!

By | February 11, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+7Share on Facebook5

Detox Hati Singkirkan Toksin

Detox hati singkirkan toksin | Pernahkah anda mengalami rasa gatal, alahan, sering keletihan, berasa lesu dan tidak bertenaga? ataupun sudah berbotol-botol suplemen produk untuk kuruskan badan anda cuba, bukan setakat itu, sudah beratus-ratus dihabiskan, slimming centre, gymnasium, namun masih tiada perubahan pada berat badan? Jadi anda terfikir, perlu tak detox hati?

Detox Hati Singkirkan Toksin

Setiap hari, badan kita dihujani oleh toksin dan bahan kimia dari alam sekitar di sekeliling kita. Bahan kimia, racun perosak, hormon dan bahan pencemaran lain yang ditemui dalam semua makanan yang diproses yang kita makan, yang membawa kepada penyakit kronik, kemurungan dan obesiti.

Dalam keadaan ini, tubuh akan kehilangan keupayaan semula jadi untuk membuang toksin pada kadar yang sama toksin masuk ke dalam badan. Inilah sebabnya mengapa badan kita perlu detox.

Detoksifikasi bertujuan meneutralkan toksin dan memulihkan keupayaan semula jadi badan untuk menyingkirkan toksin. Anggap detox sebagai butang reset untuk badan kita. Dalam dunia hari ini, ia adalah tidak realistik untuk menghapuskan semua toksin luaran sepenuhnya tetapi dengan memberi badan kita bantuan, kita boleh memulihkan keupayaan untuk mengendalikan secara semula jadi fungsi detoksifikasi.

Hasil dari detox yang selamat boleh mempunyai kesan yang baik pada semua sistem badan kita, kardiovaskular, otot, saraf, pernafasan, pembiakan, imun dan mental, dan menghapuskan pelbagai penyakit kronik yang melanda masyarakat moden.

Detox Hati Singkirkan Toksin

Detox Hati Dengan Makanan

#1 Kunyit : Kunyit membantu meningkatkan detox hati dengan membantu enzim yang aktif menyingkirkan racun.

#2 Dandelion : Akar Dandelion membantu hati menghasilkan asid amino untuk menghapuskan toksin.

#3 Bawang putih : Bawang putih dimuatkan dengan sulfur yang mengaktifkan enzim hati yang membantu badan mengepam keluar toksin. Bawang putih tinggi allicin dan selenium, dua sebatian semula jadi yang membantu dalam pembersihan hati.

#4 Teh Hijau : Teh hijau penuh dengan antioksidan tumbuhan dikenali sebagai catechin, sebatian yang dikenali untuk membantu fungsi hati.

#5 Milk thistle : Mengandungi ‘Silymarin’ yang berfungsi sebagai antioksida untuk melindungi hati daripada toksin

sumber : realfarmacy

Singkirkan Toxin Dengan DTX Complex Shaklee

DTX Complex dari shaklee menyediakan sokongan pemakanan untuk fungsi HATI yang sihat dan memelihara aliran hempedu. Makanan kesihatan ini telah dihasilkan dari gabungan 6 jenis herba terpilih dengan antioksida dan telah diuji secara klinikal untuk mengekalkan sel-sel hati yang sihat.

Ada pengguna kami yang dah mencuba DTX Complex ni dan ianya memberangsangkan!

#1 Kesan DTX Complex Melawaskan!

Detox Hati Singkirkan Toksin

Detox Hati Singkirkan Toksin

6 thoughts on “Detox Hati Singkirkan Toksin dari Tubuh!

Comments are closed.