Bergelut dengan masalah kulit, sakit-sakit badan, atau masalah penghadaman? Sukar untuk mengurangkan berat badan? Ia mungkin masa untuk badan kita menyingkirkan toksin dengan proses detoks.

Apa itu detoks?

Detoks adalah cara mudah bantu badan buang toksin lebih lancar samada yang dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh kita mahu pun yang disebabkan oleh gaya pemakanan kita, pengambilan ubat-ubatan, pencemaran udara, stress dan pendedahan kepada radikal bebas.

Proses detoks membantu memperbaiki metabolisme dan kemampuan tubuh untuk menyingkirkan toksin dari badan.

Antara organ yang menjadi tumpuan utama dalam proses pembersihan ini adalah sistem penghadaman, paru-paru, hati dan ginjal.

Puasa merupakan satu detoks yang sangat baik jika kita konsisten untuk menjaga kesihatan. Sistem dalaman kita berehat sementara dari penambahan makanan sekaligus membantu sistem tubuh berjalan dengan lebih effisien.

Toksin-toksin ini jika semakin banyak di dalam tubuh akan menyebabkan penyakit degeneratif, kerosakan sel-sel tubuh dan penyakit kronik seperti kanser, kolesterol dan darah tinggi.

8 Manfaat Detoks kepada Kesihatan8-kelebihan-detoks-buat-anda-tak-sabar-nak-buang-toksin-sekarang-juga

Ada 8 manfaat detoks yang buatkan anda tak sabar nak mulakan proses buang toksin.

  1. Mengurangkan berat badan
  2. Usus lebih sihat
  3. Memberi tenaga
  4. Mengurangkan nafsu makan
  5. Kulit lebih sihat dan cantik
  6. Mengurangkan tekanan minda
  7. Tidur lebih optima
  8. Menguatkan sistem imun tubuh badan

Detoks ni ada pelbagai cara.

Tapi sebab MV amalkan suplemen Shaklee, jadi fokus lebih terarah kepada detoks dengan shaklee.

Program 7 hari Detoks Dengan Shaklee

Melalui program Jom Detoxs The Shaklee Way #HidupHebat digariskan beberapa panduan yang boleh digunakan untuk melakukan detoks yang disasarkan selama 7 hari.

Jadi, tiap-tiap bulan pun kita boleh buat. Best kan?

Bukan setakat badan rasa segar, perut rasa selesa, lemak boleh hilang tapi tabiat gaya pemakanan juga turut berubah. Hilang rasa ‘craving’ benda manis, boleh kawal pemakanan, cepat kenyang walau makan sikit dan banyak lagi faedah yang diperolehi.

Paling best, boleh mengelak dari berat badan yo-yo. Berat badan yo-yo ialah perubahan berat badan yang ketara tapi perubahannya tidak konsisten. Kejap naik kejap turun.

Sebab tu detoks cara shaklee adalah yang paling terbaik berkesan setakat ni. Terbukti!

Detoks cara shaklee tak lengkap tanpa set vitamin untuk detoks ni. Ia penting untuk bantu tubuh kita buang toksin dengan lebih efektif semasa proses detoks dijalankan.

Jom kita berkenalan dengan Set Detoks Shaklee, ‘Jom Detox The Shaklee Way’

detoks dengan shaklee

  1. Vivix berfungsi untuk detoksifikasi sel-sel.
  2. DTX Complex makanan tambahan herba detoksifikasi hati yang terbaik.
  3. Herblax berfungsi untuk membantu mengatasi masalah penghadaman dan pencernaan serta melegakan sembelit.
  4. Alfalfa Complex membantu melancarkan penghadaman, melawaskan pembuangan najis serta menurunkan berat badan.
  5. Peppermint Ginger Plus membantu merangsang penyingkiran toksin dan bahan tidak berguna dari badan.

Jom bersama melakukan detox untuk kesihatan yang lebih baik untuk diri, keluarga dan masyarakat Malaysia. Program Jom Detox The Shaklee Way! #HidupHebat,  #LiveAmazing.

Jom Detox The Shaklee Way bermula hari ni dan menampilkan diri anda yang baru. Bebas toksin, lebih sihat dan gembira.
Jom detox the shaklee way

“Jom Detox The Shaklee Way”

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

DETOKS? Boleh ke Buang Toksin Dalam Badan Kita?

13 thoughts on “DETOKS? Boleh ke Buang Toksin Dalam Badan Kita?

Comments are closed.