DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir | Pernah dengar sakit gout tak? Adakalanya kaki boleh membengkak dan sakit. Deritanya seperti kaki dicucuk-cucuk oleh jarum. Kalau nak berjalan pun teramat sakit. MV ada abang dan bapa mertua yang menghidap gout ni, so boleh tahu la macam mana rasanya sakit tu.

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir

Ada orang cakap penyakit gout ni penyakit orang kaya, kerana ianya berpunca dari mereka yang suka makan daging merah, udang, kerang-kerangan dan makanan laut yang lain. Gout ni paling ramai yang menghidapinya ialah kalangan lelaki berusia lebih 40an. Namun ada antara kes gout juga menyerang lelaki berusia awal 30an. Sakit sendi ni derita sepanjang hayat.

Apa sebenarnya penyakit dan Punca Masalah Gout

Gout adalah sejenis penyakit sendi yang disebabkan oleh hablur-hablur asid urik pada sendi. Ia disebabkan oleh paras asid urik yang tinggi dalam badan. Asid urik merupakan hasil lebihan sel-sel mati yang terdapat pada hati dan lebihan asid amino akibat pengambilan protein yang tinggi.

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir

Apabila tahap asid urik dalam darah ini terus meningkat, sebahagian asid urik ini akan membentuk “uric acid crystals” pada bahagian sendi-sendi dan ini akan menyebabkan sendi ini mengalami sakit, sukar di bergerak, pembengkakan dan inflamasi. Gout selalunya menyerang sendi pada ibu jari kaki seperti gambar.

Untuk sistem badan yang normal, asid urik sepatutnya boleh dikeluarkan melalui urin dan najis. Masalah timbul apabila asid urik tidak mampu dikeluarkan dan akhirnya semakin meninggi dalam badan sehingga membentuk hablur kristal pada bahagian sendi. Paling menakutkan sekiranya tidak dirawat, ia boleh menyebabkan kehadiran kristal atau batu dalam buah pinggang. Maka terjadilah kegagalan fungsi buah pinggang atau pun lebih dikenali sebagai sakit buah pinggang.

sumber : DietvsDisease, emedicinehealth, arthritis, PubMed, NaturalNews

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir, Berhenti Dari Memakan Painkiller Dan Ubat Gout!

Artikel di dalam NCBI “The effect of resveratrol on the recurrent attacks of gouty arthritis”, 2014 Nov 26 menekankan bahawa resveratrol  mungkin digunakan untuk menghalang serangan ‘gouty arthritis’ berulang kerana perencatan keradangan artikulardan penurunan serum asid urik.

Artikel di Natural News “Grapes Offer Natural Cures for Gout and Rheumatoid Arthritis Pain Relief”, May 17, 2010 menyatakan anggur mengandungi bioflavonoid yang dikenali sebagai quercertin. Kuasa Antioksidan ini berfungsi untuk merangsang sistem imun melawan jangkitan, keradangan dan melegakan pedih gejala artritis reumatoid serta menawarkan kelegaan sendi dan otot kepada pesakit gout dan artritis.

Anggur merupakan penawar semulajadi untuk Gout dengan menguraikan kristal asid urik untuk kelegaan semulajadi.

Terlalu banyak kebaikan Resveratrol dari anggur ni, MV makin teruja bila setiap fungsinya diterangkan secara terperinci dan kebanyakannya diterangkan dalam medical term, dengan mechanism of action of resveratrol. Mungkin sebab inilah Vivix® digelar ‘tonik ajaib”. Khasiat resveratrol dan polifenol dalam Vivix® ni sudah diketahui umum. Mekanisma tindakannya sangat mengujakan.

Jom berkongsi kegembiraan seorang pesakit yang dah lama derita dengan GOUT ni.

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir

” Ayah menderita gout berpuluh tahun. Pain killer dan ubat gout peneman setiap hari. Salah makan sikit je mesti gout datang.

Tapi sejak amalkan vivix satu sudu kecil setiap hari, Alhamdulillah takde lagi gout menjengah. Yang bestnya, boleh tinggalkan dah ubat gout dan painkiller yg dah bertahun ambik tu

Jika anda pesakit gout, atau sedang risau kesihatan ibu ayah yang sedang alami masalah gout, jangan tunggu lama-lama dan bergantung harap kepada pain killer. Makin lama bertangguh, makin derita mereka sehingga nak solat pun terganggu.

Yes, I Want To Order Vivix® Right Now!

Harga sebotol Vivix® hanyalah RM475 dan belian 2 botol Vivix®, melayakkan anda dapat penjimatan sehingga 20%.

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir. Ini Penawarnya!

13 thoughts on “DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir. Ini Penawarnya!

Comments are closed.