20
- April
2015
Posted By : noriza rahman
Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan | Anda pernah mengalami situasi rasa gelisah dan kadang-kadang ada yang cepat-cepat cari toilet untuk lap peluh diketiak tak? bila dalam situasi begini memang kita tidak selesa dan orang yang selalu dekat dengan kita pun semakin jauh je bila menghampiri kita, betul tak?

Salah satu punca bau badan dan bau ketiak adalah disebabkan bahan buangan terkumpul dalam badan akibat proses pencernaan yang tidak sempurna. Sistem pencernaan yang tidak sempurna biasanya disebabkan oleh pengambilan makanan yang tidak betul dan mengakibatkan berlakunya sembelit.Apabila berlakunya sembelit,makanan yang bertukar menjadi toksin akan kekal dalam tubuh.

Selain itu, punca lain bau badan termasuk masalah hati, ginjal, kurang gula dalam darah, jangkitan kuman,kencing manis dan tiriod. Ia dikesan apabila individu yang pada mulanya tidak punyai masalah bau,tiba-tiba mengalami masalah bau badan.

Dengan shaklee, anda tidak perlu risau untuk hilangkan bau, sekaligus dapat singkirkan toksin dalam badan.

Bagaimana Alfalfa bertindak sebagai deodoran semulajadi untuk hilangkan bau badan?

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Alfalfa merupakan suatu tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Ianya juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.

Alfalfa has several qualities that work against odor. It is a blood purifier, detoxifier anti-bacterial and anti fungal agent. Alfalfa’s chlorophyll content is a good cleanser helping to keep off the body odor. 

Alfalfa mempunyai klorofil. Klorofil inilah yang membantu meneutralkan bau yang dikeluarkan oleh badan kita dan deodoran semulajadi untuk hilangkan bau badan. Ianya juga membantu sistem penghadaman dan menyingkirkan toksin daripada badan.

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Alfalfa akan meneutralkan dan menyingkirkan semua toksin yang kita sedut dan makan setiap hari, menyebabkan badan kita lebih sihat dan semulajadi bebas dari bau badan yang memalukan.

Tak lengkap rasa kalau entry MV ni tanpa testimoni kan??? Jom kita teropong..

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Berpuas hati dengan testimoni MV dan anda mencari alternatif semulajadi untuk menghilangkan bau badan? Alfalfa adalah jawapannya  😉

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.