Datang Haid Selepas Buang Implanon

Datang Haid Selepas Buang Implanon | Pastinya anda buntu memikirkan masalah tak datang haid selepas pasang implanon kan? MV pun ada masalah yang sama 2 tahun 4 bulan yang lepas..

Tapi rata-rata member yang MV tanya mereka cakap normal sebab implanon memang akan mengganggu hormon kita..Ada yang bleeding selepas pasang, ada pula yang datang haid sekejap saja. Tapi macam MV maybe hormon prolaktin tinggi kot dalam badan sebab menyusukan anak kedua ni..

MV menggunakan implanon kaedah perancang kehamilan selepas kelahiran anak kedua..

Masalah haid dengan Implanon?

MV memang tidak datang haid langsung sepanjang breastfeeding anak selama 2 tahun 4 bulan ni. Lama kan? Sampai ada kalanya MV risau juga, normal ka macam ni..Then, bila berkongsi bersama kawan-kawan yang lain, ada juga yang mempunyai masalah yang sama. Ada pula yang pakai implanon, bleeding berpanjangan..Kiranya MV ni patut bersyukur la…

After remove implanon, MV up kan dos vitamin yang MV selalu makan sebab MV nak datang haid dan merancang untuk kehamilan yang seterusnya sebelum masuk fasa 40-an.

Sampai la pada 24/5/2015 yang lepas, MV dapat FREE DTX™ Complex selepas join Euphoria Shaklee wellness fair. So, MV pun start makan malam tu juga dan setiap hari sebelum tidur MV makan 4 biji…

After 4 hari, muka MV mula la naik jerawat, badan pun sama..So, MV rasa ni healing crisis la.

MV pun buat research pasal bahan dalam DTX™ Complex ni..

Datang Haid Selepas Buang Implanon

DTX™ Complex mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari Milk Thisle seed yang menghasilkan 80% silymarin. Ia turut menggabungkan 5 herba lain iaitu SchizandraReishi Mushroom, Dandelion, Turmeric, Artichoke untuk mengekalkan aliran hempedu.

Bestnya ekstrak Turmeric dan Schizandra ini yang banyak membantu menstabilkan hormon dan menstrual MV. Jadi, kalau ada sesiapa yang ada masalah jerawat, senggugut, menopause atau cramp masa haid, memang highly recommended untuk ambil DTX™ Complex ni.

Paling best makan DTX™ Complex ni sebab ada Milk Thistle yang bertindak sebagai detoxifying agent dan memberi impak yang sangat besar pada organ hati kita. Sebabnya, detox hati singkirkan toksin dari tubuh dengan selamat dari badan kita.

Dan, akhirnya pada 31/5/2015, dengan rasminya MV kembali haid selepas 2 tahun 4 bulan menunggu, setelah 7 hari konsisten makan DTX™ Complex ni…

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Datang Haid Selepas Buang Implanon

6 thoughts on “Datang Haid Selepas Buang Implanon

Comments are closed.