04
- June
2015
Posted By : noriza rahman
Cyst Mengecut selepas 6 Bulan

Cyst Mengecut

Cyst Mengecut selepas 6 Bulan | Alhamdulillah. Jika anda gembira, MV sebagai distributor Shaklee double triple gembira dan bersyukur.

Apa fungsi Ovari?

Ovari mempunyai dua fungsi utama:

  • untuk melepaskan telur kira-kira setiap 28 hari sebagai sebahagian daripada kitaran haid
  • untuk melepaskan hormon seks wanita, estrogen dan progesteron, yang memainkan peranan penting dalam pembiakan wanita

Ovarian cyst boleh menjejaskan kedua-dua ovari pada masa yang sama, atau salah satu sahaja.

Ovarian cyst ni adalah kantung berisi cecair di dalam ovari yang biasanya terbentuk semasa ovulasi. Saiznya berbeza dari sekecil kacang peas sehingga la sebesar buah oren.

Punca yang paling biasa menyebabkan terjadinya ovarian cyst ini termasuklah Masalah hormon, Endometriosis, Mengandung dan Jangkitan pelvis yang teruk.

Ovarian cyst ni sebenarnya tidak menghalang seseorang utnuk hamil, walaupun adakalanya memang sukar untuk mengandung.

Testimoni : Ovarian Cyst Mengecut Setelah 6 Bulan mengamalkan GLA Complex, Vitamin C dan Vitamin E

Puan Siti ni menghubungi MV pada 2 Disember 2014, untuk mencuba GLA Complex bagi mengecutkan cyst. Ini adalah mesej darinya:

cyst mengecut

“Bersalin 2 tahun lepas, skrg x..baru tahu ada cyst, saiz 3cm, doc x suggest czer pun..monitor dulu nxt appointment tgk cmne..skrg tgh period..”

Cyst Mengecut

Jadi, buat permulaan, MV cadangkan mencuba sebotol GLA Complex dahulu. Banyak manfaat GLA daripada minyak biji borage ni. Selepas sebulan mencuba, Puan Siti nak try Vitamin C dan repeat order 2 botol GLA Complex.

Cyst Mengecut

Dalam bulan Mei, Puan Siti hubungi MV lagi untuk mencuba Vitamin E pula..Ini pun selepas MV ada berkongsi dengannya kejayaan seorang customer Puan Arnie yang mempunyai masalah yang sama dengannya.

Cyst Mengecut

Selasa lepas, 2/6/2015 :

Genap 6 bulan selepas beliau mencuba 3 botol GLA Complex, beliau terus sms MV dan berkongsi kegembiraan selepas pulang dari medical check-up. Alhamdulillah, cyst dah mengecut daripada 3.77cm kepada 2.43cm dan tinggal 1 sahaja. Syukur.

Cyst Mengecut

Ini antara yang MV summarykan dari apa yang Puan Siti beritahu dalam perbualan kami semalam :

“Salam noriza, sy ada berita gembira nak shared..cyst dr 2 tinggal 1..and cyst pun dah mengecik..nnt sy bg gambo scan, n bg testimoni..semoga Allah melapangkan rezeki Allah seluas langit n sedalam lautan dan seperti bilangan ikan dilaut”

Itu pengalaman customer MV yang mempunyai masalah cyst dan alhamdulillah, sembuh dan mengecut tanpa perlu kepada pembedahan..segalanya dengan izin Allah jua..

Moga jadi inspirasi pada mereka yang ada cyst dan ingin mencuba vitamin, bolehla dapatkan GLA sekarang!

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.