Anak MV yang second ni suka sangat ‘kunyah’ minyak ikan. Dia memang makan minyak ikan ni tanpa dipaksa pun. Dia tak kisah pun bau ikan tu. Sedap macam gula-gula getah je dikunyahnya.

OmegaGuard ni sebenarnya MINYAK IKAN yang kaya dengan DHA dan EPA, bukannya produk yang terlampau sofistikated dan futuristik.

Tapi jangan ingat ia sama macam minyak ikan lain dalam pasaran.

Haa nak cerita la kenapa dalam banyak-banyak produk Shaklee, yang ni yang jadi pujaan hati anak dara MV.

MV sering ditanya tentang perbezaan antara minyak ikan dan minyak hati ikan kod. Mana yang terbaik? Kedua-duanya mempunyai anti-inflamasi EPA-DHA, tetapi ada yang perlu diketahui sebelum membeli.

First sekali ialah sebab MV rasa SELAMAT nak makan minyak ikan OmegaGuard ni.

Sebabnya, ikan laut dalam ni sebenarnya penuh dengan toksin tau.

Mana datangnya toksin tu? Sudah tentunya dari air laut yang dah tercemar dengan macam-macam bahan lah, jadi ikan pun turut tercemar.

Ikan laut dalam macam Salmon, Tuna, Tenggiri, Kod, semua ni sangat kaya dengan toksin.

MV ada citer kat sini pasal “Kenapa Perlu Pilih Minyak Ikan Shaklee berbanding Minyak Ikan lain di pasaran”.

HATI IKAN lagi sangat kaya dengan toksin. Sebab dalam seluruh badan ikan, HATI IKAN adalah tempat memproses dan mengumpul toksin. Sama fungsinya macam hati manusia juga, nak tapis semua bahan beracun sebelum dibuang keluar.

So bayangkan anak kita yang MAKAN MINYAK HATI IKAN.

Oh NO!

HATI ikan paling banyak lemak, paling senang nak squeeze minyak keluar dari situ.

DHA tempatnya di OTAK bukan di HATI.

MINYAK IKAN SHAKLEE ni dia dibuat dari ikan laut dalam dan diambil pada bahagian ISI IKAN. Seterusnya ia ditapis sehingga 3 kali sulingan.

Eh kenapa sampai tiga kali?

Ini buktinya SHAKLEE sangat serius menjaga ketulenan dan keselamatan produk keluarannya.

3 kali penyulingan adalah untuk SINGKIR semua toksin dari ikan tu.

Sebab tu lah minyak ikan SHAKLEE ni dapat gred FARMASEUTIKAL.

Apa maknanya GRED Farmaseutikal itu?

Produk yang ada gred farmaseutikal ni adalah produk yang mengandungi 99.9% KETULENAN dan 100% SELAMAT diamalkan oleh semua golongan.

Itulah sebabnya anak MV suka sangat dengan MINYAK IKAN ni.

Kalau anak MV batuk berkahak, memang suruh dia makan OmegaGuard ni jer.

InsyaAllah bila batuk-batuk je, terkeluar kahak dan hingus hijau.

Lega tengok tau bila kahak keluar, barulah reda batuk dan tak demam.

Dan MV sendiri amalkan OmegaGuard ni start trimester kedua since hamil anak ketiga ni.

SELERA MAKAN menurun dan berat badan pun naik 1-1.5 kg je sebulan.

Itulah yang bestnya faedah dan kebaikan OmegaGuard Shaklee ni.

 

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Confirm ke bagi Anak Makan Minyak Ikan, ke Pati Toksin?

One thought on “Confirm ke bagi Anak Makan Minyak Ikan, ke Pati Toksin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.