11
- January
2018
Posted By : noriza rahman
Check Up Kehamilan 37 Minggu di Klinik Pakar, Hospital Tuanku Jaafar

Hari ni kandungan MV dah pun cecah 37 minggu 7 hari. Tapi, MV masih belum bersalin lagi. Entah bila la ni nak bersalin. Tak ada tanda-tanda nak bersalin sekarang atau esok.

Bila dah hujung-hujung ni nak panjat naik atas katil pun rasa macam tak daya sangat dah. Masa nak baring pastu nak turun pun masalah juga. Kaki dan tangan pula still ada lagi bengkak sebab water retention.

9/1/2018 hari tu MV ada appointment kat Klinik Pakar Hospital Tuanku Jaafar, Seremban.

Hasil checkup 37 minggu 5 hari:

  1. Urine test: Clear (Alb-Neg; Gula-Neg)
  2. Berat: 71.7kg
  3. Blood pressure: 118/83
  4. Berat janin : 2.84 kg

Tinggal lagi berapa hari jer nak habis bulan Januari ni. Tak sabarnya nak tengok baby dalam perut ni. Kita bersalin secara naturally ye. MV punya due date dalam 39 weeks gitu.

Ya Allah, Engkau permudahkanlah persalinanku sihatkanlah tubuh badan anakku.. Amin Ya Rabbal Alamin..

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.