Pernah dengar tak Produk Cetaphil ? MV yakin ada juga antara parents yang pernah dengar dengan produk ni dan ada juga antara mommy dan daddy yang sudah pun mencuba guna produk Cetaphil ni kan?

Kenapa Memilih Cetaphil?

Salah satunya Cetaphil ni, ada range product yang khusus untuk bayi, iaitu Cetaphil Baby. Lepas tu, Cetaphil Baby ni disyorkan juga oleh Dermatologist sendiri, dan diperbuat dari German (tahu kan kualiti dari German macam mana).

Secara jujur, harga dia taklah murah, tapi inilah pelaburan untuk yang terbaik, masih affordable dan reasonable la.

Since anak MV yang kedua ni, kulit dia sangat sensitif dengan peluh dan panas. Kalau panas mula lah berpeluh.

Kat bahagian pelipat belakang lutut dan siku habis digaru sampai berdarah. Dah sapu krim herbal blend, bila kering digarunya sampai darah semula.

So, MV rasa kena tukar sabun kot baru dia ok. Start lah MV meng’google’ Cetaphil Baby ni di instagram dan website dia.

Cetaphil Baby ni terdiri daripada lima product penting yang mommies semua perlu tahu:
1) Daily Lotion
2) Ultra Moisturizing Bath & Wash
3) Shampoo
4) Gentle Wash Shampoo
5) Ultra Sensitive Baby Wipes

Bila riki-riki kat Lazada, jumpa lah harga value pack dari Caring Pharmacy. So, inform encik suami minta dia tolong order dan bayarkan. Hehe

Since anak MV ni dah umur 4 tahun, so MV beli shampoo dan Moisturizing Bath & Wash saja lah.

Kepada mommies semua dah boleh try guna Cetaphil Baby dah lepas ni. Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh terus klik je cari info kat sini :

www.cetaphil.com.my

facebook.com/cetaphilmalaysia

instagram.com/cetaphilmy

twitter.com/cetaphilMY

 

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Cetaphil Baby untuk Anak yang Sering Menggaru Gatal-gatal

3 thoughts on “Cetaphil Baby untuk Anak yang Sering Menggaru Gatal-gatal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.