Category Archives: Pregnancy

Apa itu Asid Lemak Omega 3 EPA dan DHA?

Bila bicara tentang lemak, pastinya ramai yang salah anggap kan? Ramai beranggapan istilah lemak ini akan menambahkan ukur lilit pinggang dan menghodohkan pandangan. Tapi, sebenarnya tak semua lemak bersifat macam tu. Lainlah jika setiap hari kita makan burger keju dan kek cawan, sampai terpaksa beli seluar baru!. Namun dari sudut positif, tidak semua lemak itu JAHAT.… Read More »

Cara Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan

Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan | Tidak mengandung? Tetapi haid saya dah lima hari lewat. Mesti si isteri pernah alami situasi macam ni kan?. Padahal kalau lewat haid tu dah satu tanda dari awal kehamilan. Macam mana isteri tak hamil pula? “10 Tanda Kehamilan Yang Perlu Diketahui“ Hamil tidak semudah yang disangka. Keputusan negatif yang sering… Read More »

Pemilihan Jantina Bayi Lelaki : Teknologi Sains atau Takdir?

Pemilihan Jantina Anak Lelaki | Biasanya kalau pasangan yang sudah dikurniakan anak sulung perempuan atau dah ada beberapa orang anak perempuan, pasti teringin nak hamil anak lelaki, betul tak? Hari ni MV nak berkongsi tips pemilihan jantina bayi lelaki, supaya kita boleh menambah more color untuk keluarga kita. Sudah tentu, perkara yang paling penting bukan jantina bayi kita, tetapi… Read More »

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu 10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu | Melalui dua kehamilan, MV tahu yang MV hamil sebelum mengambil ujian kerana ada tanda-tanda awal kehamilan. Namun ada juga wanita yang terpaksa melakukan berkali-kali ujian kehamilan sebelum keputusan positif diketahui. Sesetengah wanita mungkin mengalami gejala-gejala dalam minggu-minggu pertama kehamilan, sementara yang… Read More »

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu | Pengalaman berpantang anak sulung penuh kelesuan dan kurang bermaya setiap masa. Trauma kot sebab bersalin anak sulung, kena potong hidup-hidup masa operate. Anak pula taknak menyusu direct masa tu, kena bengkak susu ketika berpantang selepas dua minggu bersalin. Setiap masa kena pumping nak bagi anak… Read More »