Category Archives: Wellness Set

Cara Mudah Hilangkan Demam dan Selsema TANPA Ubat

Hilangkan Demam dan Selsema TANPA Ubat | Dulu masa MV tak mengenali Shaklee kalau demam dan selsema pasti mencari paracetamol seperti panadol actifast, panadol soluble ataupun Vitamin C soluble kat farmasi. Paracetamol ni sebenarnya mengurangkan penghasilan tentera-tentera baik dalam badan kita. Kalau tentera pun tiada maka tiada la peperangan kan? Sebab tu badan kita bila makan paracetamol cepat lega demam. Padahal apa… Read More »

1001 Kebaikan Sebiji Lemon , Penyembuh Semulajadi

Kebaikan Sebiji Lemon | Buah Lemon? Masam, pahit dan wangi, itulah buah lemon. Tapi masyarakat kita terutamanya orang Melayu jarang menggunakan buah lemon dalam masakan atau minuman harian kan? Kita lebih kerap guna limau purut, limau nipis, limau kasturi dan asam jawa sebagai penambah perisa ke dalam masakan kita. Kenapa ya? mungkin sebab harganya yang boleh mencecah rm3.50 sebiji… Read More »

Ambil Lebih Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata | Zaman moden sekarang ni, banyak teknologi yang mengeluarkan cahaya seperti telefon bimbit, tablet, televisyen, komputer/laptop, dan macam-macam lagi menjadi tatapan harian mata kita. Tapi kita sedar tak apabila zaman semakin canggih dengan teknologi, kita sebenarnya telah mendedahkan beban yang sangat berat kepada mata kita. Hampir 1 daripada 3 orang dewasa mesti… Read More »

Cara Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan

Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan | Tidak mengandung? Tetapi haid saya dah lima hari lewat. Mesti si isteri pernah alami situasi macam ni kan?. Padahal kalau lewat haid tu dah satu tanda dari awal kehamilan. Macam mana isteri tak hamil pula? “10 Tanda Kehamilan Yang Perlu Diketahui“ Hamil tidak semudah yang disangka. Keputusan negatif yang sering… Read More »

Pemilihan Jantina Bayi Lelaki : Teknologi Sains atau Takdir?

Pemilihan Jantina Anak Lelaki | Biasanya kalau pasangan yang sudah dikurniakan anak sulung perempuan atau dah ada beberapa orang anak perempuan, pasti teringin nak hamil anak lelaki, betul tak? Hari ni MV nak berkongsi tips pemilihan jantina bayi lelaki, supaya kita boleh menambah more color untuk keluarga kita. Sudah tentu, perkara yang paling penting bukan jantina bayi kita, tetapi… Read More »