Category Archives: Tips

Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Perokok Tegar Berhenti Merokok | Sudah bermacam iklan di tv memberikan kesan negatif tentang bahaya nikotin dan rokok ni. Namun, berapa ramai yang ambil kisah dan berapa ramai pula yang tak endah langsung? MV kurang pasti akan kewujudan ubat untuk berhenti merokok. Tetapi, jika mencari penawar untuk mengurangkan ketagihan kepada menghisap rokok ini memang ada. Dari kurang… Read More »

Ambil Lebih Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata | Zaman moden sekarang ni, banyak teknologi yang mengeluarkan cahaya seperti telefon bimbit, tablet, televisyen, komputer/laptop, dan macam-macam lagi menjadi tatapan harian mata kita. Tapi kita sedar tak apabila zaman semakin canggih dengan teknologi, kita sebenarnya telah mendedahkan beban yang sangat berat kepada mata kita. Hampir 1 daripada 3 orang dewasa mesti… Read More »

Cara Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan

Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan | Tidak mengandung? Tetapi haid saya dah lima hari lewat. Mesti si isteri pernah alami situasi macam ni kan?. Padahal kalau lewat haid tu dah satu tanda dari awal kehamilan. Macam mana isteri tak hamil pula? “10 Tanda Kehamilan Yang Perlu Diketahui“ Hamil tidak semudah yang disangka. Keputusan negatif yang sering… Read More »

Pemilihan Jantina Bayi Lelaki : Teknologi Sains atau Takdir?

Pemilihan Jantina Anak Lelaki | Biasanya kalau pasangan yang sudah dikurniakan anak sulung perempuan atau dah ada beberapa orang anak perempuan, pasti teringin nak hamil anak lelaki, betul tak? Hari ni MV nak berkongsi tips pemilihan jantina bayi lelaki, supaya kita boleh menambah more color untuk keluarga kita. Sudah tentu, perkara yang paling penting bukan jantina bayi kita, tetapi… Read More »

Sejukkan Badan dan Kekal Sihat ketika Cuaca Panas

Sejukkan Badan dan Kekal Sihat ketika Cuaca Panas | Ketika cuaca dan suhu panas melanda negara kita sekarang ni, masalah selsema, batuk dan demam pasti melanda diri dan keluarga kita kan?. Namun, apa yang paling penting ialah kita tahu nak sejukkan badan dan kekal sihat ketika cuaca panas agar terhindar dari risiko yang lebih teruk… Read More »