Category Archives: Tips

21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating

21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating | Hari ni bermula la cabaran MV bersama group Jom detoks Eat Clean bergurukan kak Cun Tuty Rahiza. 3 perkara ditekankan dalam 21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating ni: Detoks dengan suplemen Shaklee Makan sedap-sedap sebanyak 6 kali sehari dengan menu Eat Clean. Bersenam setiap hari. Sebenarnya… Read More »

Cara Mudah Hilangkan Demam dan Selsema TANPA Ubat

Hilangkan Demam dan Selsema TANPA Ubat | Dulu masa MV tak mengenali Shaklee kalau demam dan selsema pasti mencari paracetamol seperti panadol actifast, panadol soluble ataupun Vitamin C soluble kat farmasi. Paracetamol ni sebenarnya mengurangkan penghasilan tentera-tentera baik dalam badan kita. Kalau tentera pun tiada maka tiada la peperangan kan? Sebab tu badan kita bila makan paracetamol cepat lega demam. Padahal apa… Read More »

Jangan Kerana Bau Ketiak Masam Kita Hilang Kawan

Bau Ketiak Masam | Masalah bau ketiak masam dan bau badan tengik ni tak kira lelaki atau perempuan. Kita mungkin mengira bau ketiak masam atau bau badan ni sama dengan dengan bau peluh kan?. Padahal, peluh kita sebenarnya tak ada bau pun. Hish cuba bayangkan kalau bau ketiak kita yang masam tu dekat dengan orang? agak-agak la kan orang sekeliling… Read More »

1001 Kebaikan Sebiji Lemon , Penyembuh Semulajadi

Kebaikan Sebiji Lemon | Buah Lemon? Masam, pahit dan wangi, itulah buah lemon. Tapi masyarakat kita terutamanya orang Melayu jarang menggunakan buah lemon dalam masakan atau minuman harian kan? Kita lebih kerap guna limau purut, limau nipis, limau kasturi dan asam jawa sebagai penambah perisa ke dalam masakan kita. Kenapa ya? mungkin sebab harganya yang boleh mencecah rm3.50 sebiji… Read More »

Pilihan Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi | Oh! Hari baru bulan baru ni cuaca sungguh terik walau pun jam baru menunjukkan pukul 9.00 pagi! Nampaknya sinaran cahaya matahari menerangi seluruh Bangi ni dengan teriknya. Syukur ada juga matahari kan  🙄 Siapa yang suka smoothie? Mesti ramai kan yang suka smoothie, macam MV kalau ke Alamanda, Putrajaya memang… Read More »