Category Archives: Tips

Atasi Masalah Penghadaman dan Pencernaan

Atasi Masalah Penghadaman dan Pencernaan Atasi masalah penghadaman dan pencernaan | Proses penghadaman yang tidak teratur mengakibatkan lebih banyak gas daripada biasa. Walaupun makan sikit namun kehadiran gas tetap membuatkan perut rasa tidak selesa. Masalah ini bukanlah perkara yang asing kerana dianggarkan 75% penduduk dunia tanpa mengira umur, bangsa dan jantina berdepan dengan masalah ini. Jadi,… Read More »

Vitamin Prenatal Terbaik Yang Boleh Bantu Untuk Hamil

Vitamin Prenatal Terbaik Yang Boleh Bantu Untuk Hamil Vitamin prenatal terbaik yang boleh bantu untuk hamil | Kajian mendapati hubungan antara kekurangan nutrisi dan ketidakseimbangan hormon boleh membawa kepada kemandulan. Ada banyak perkara yang boleh meningkatkan peluang untuk kesuburan yang sihat. Pemakanan memainkan peranan yang penting dalam kedua-dua rawatan kemandulan dan di awal kehamilan. Relaks dan teruskan membaca… Read More »

Pentingnya Penggunaan Krim Malam

Pentingnya Penggunaan Krim Malam Pentingnya penggunaan krim malam | Untuk mengekalkan kecantikan wajah bukan hanya sekadar membersihkan wajah dari kotoran tetapi juga dengan pemakaian krim malam. Krim malam membersihkan kotoran dari wajah, memperbaharui sel-sel muka dan mencegah tisu daripada rosak. “The main purpose of using a night cream is for skin hydration via decreased evaporated water… Read More »

Miliki Payudara Tegang dan Montok!

Miliki Payudara Tegang dan Montok Miliki payudara tegang dan montok | Tajuk entry hari ni macam mengundang ‘spekulasi’ juga. Selalu MV cerita pasal kesihatan saja kan. Tapi kali ni MV nak kongsikan dengan anda tips memiliki payudara tegang dan montok idaman suami. Cerita bab ‘breast’ ni agak sensitif sebenarnya. Namun, hakikatnya orang dah tak endah sekarang… Read More »

Elakkan Pendedahan Permainan Gajet kepada Si Kecil

Elakkan Pendedahan Permainan Gajet Elakkan pendedahan permainan gajet | Lambakan gajet seperti komputer riba dan tablet di pasaran sememangnya tidak dapat dihalang. Ini kerana teknologi ini akan terus berkembang pesat sejajar dengan kemodenan sesebuah negara. Dengan perkembangan teknologi dan gajet yang diberikan kepada anak seperti iPad, telefon pintar dan televisyen menyebabkan ramai kanak-kanak mampu menyebut… Read More »