Category Archives: Tips

Pentingnya Penggunaan Krim Malam

Pentingnya Penggunaan Krim Malam Pentingnya penggunaan krim malam | Untuk mengekalkan kecantikan wajah bukan hanya sekadar membersihkan wajah dari kotoran tetapi juga dengan pemakaian krim malam. Krim malam membersihkan kotoran dari wajah, memperbaharui sel-sel muka dan mencegah tisu daripada rosak. “The main purpose of using a night cream is for skin hydration via decreased evaporated water… Read More »

Miliki Payudara Tegang dan Montok!

Miliki Payudara Tegang dan Montok Miliki payudara tegang dan montok | Tajuk entry hari ni macam mengundang ‘spekulasi’ juga. Selalu MV cerita pasal kesihatan saja kan. Tapi kali ni MV nak kongsikan dengan anda tips memiliki payudara tegang dan montok idaman suami. Cerita bab ‘breast’ ni agak sensitif sebenarnya. Namun, hakikatnya orang dah tak endah sekarang… Read More »

Elakkan Pendedahan Permainan Gajet kepada Si Kecil

Elakkan Pendedahan Permainan Gajet Elakkan pendedahan permainan gajet | Lambakan gajet seperti komputer riba dan tablet di pasaran sememangnya tidak dapat dihalang. Ini kerana teknologi ini akan terus berkembang pesat sejajar dengan kemodenan sesebuah negara. Dengan perkembangan teknologi dan gajet yang diberikan kepada anak seperti iPad, telefon pintar dan televisyen menyebabkan ramai kanak-kanak mampu menyebut… Read More »

Kesan Pengambilan Kafein Semasa Hamil

Kesan Pengambilan Kafein Semasa Hamil Kesan pengambilan kafein semasa hamil | Anda semua sihat ka?. MV dah 3 hari kena infection di hidung dan bahagian leher ni. Sekarang ni musim demam dan batuk kot?. Walaupun MV cuba elakkan, terkena juga jangkitannya. Alhamdulillah syukur la kan penyakit penghapus dosa.  😉 Jom MV nak teruskan ke topik utama… Read More »

Khasiat Kesihatan Minum Air Lemon

Khasiat kesihatan minum air lemon | Tahukah anda bahawa lemon dapat memberi banyak khasiat untuk kesihatan kita. Menurut pakar O&G Dr Hamid Arshat, antara khasiat lemon dari segi sakit puan ialah boleh menghalang pertumbuhan cyst, fibroid dan lain-lain lagi yang berkaitan masalah kesihatan wanita. Buah lemon yang masam manis memang sedap dibuat minuman. Baunya yang harum… Read More »