Category Archives: Tips

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage Manfaat GLA daripada minyak biji borage | Pernah tak bila berkunjung ke farmasi, berderet suplemen Evening Primrose Oil yang anda nampak? MV pun macam tu juga dulu, wajib beli suplemen ni setiap bulan. Tetapi MV tak pernah ambil tahu pun dari mana sumber GLA ni dan sumber apakah yang paling tinggi… Read More »

Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti

Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti Berhenti merokok jika mahu sperma berkualiti | Purata kiraan sperma yang sihat adalah antara 120 dan 350 juta cm3. Manakala, seseorang yang dikatakan mempunyai bilangan sperma yang rendah adalah di bawah 40 juta cm3. Kiraan sperma yang rendah ini boleh menyumbang kepada ketidaksuburan para suami. “Several studies have shown that… Read More »

Rahsia di Sebalik Kemanisan Coklat

Rahsia di Sebalik Kemanisan Coklat Rahsia di sebalik kemanisan coklat | Siapa yang tidak gemarkan coklat? Voklat ini banyak digunakan didalam majlis keraian seperti majlis pertunangan dan juga perkahwinan. Bukan sahaja enak dimakan begitu sahaja namun juga sedap dijadikan minuman. Kebaikan Coklat Gelap (Dark Chocolate) Dark chocolate is loaded with nutrients that can positively affect your health.… Read More »

Tidur Lena Tanpa Gangguan Nyamuk!

Tidur Lena Tanpa Gangguan Tidur lena tanpa gangguan | Sakit hati kan bila nak tidur, tapi ade benda halus berbisik-bisik di telinga? Asyik bunyi “ngeng..ngeng..ngeng”. Kalau zaman dulu, memang terus pasang kelambu tapi zaman dah serba moden ni tak ramai dah nak pasang kelambu. Nak pula anak jenis tidur golek-golek berposing sampai keluar dari ‘landasan’ katil. Nak berkelambu macam… Read More »

Penat Sental Kasut Sekolah di hujung Minggu?

Penat Sental Kasut Sekolah Penat sental kasut sekolah | Tengah buat apa ibu-ibu semua? Melayan anak-anak cuti sekolah ka? Ha hari ini mai MV nak share sesuatu dengan ibubapa mahupun anak-anak yang sedang gembira cuti sekolah sempena Chinese New Year ni. Bukan gimik ke apa tapi nak share sesuatu yang ISTIMEWA yang akan menyenangkan para ibubapa sekalian. Bunyi macam best, tapi… Read More »