Category Archives: Tips

Rahsia di Sebalik Kemanisan Coklat

Rahsia di Sebalik Kemanisan Coklat Rahsia di sebalik kemanisan coklat | Siapa yang tidak gemarkan coklat? Voklat ini banyak digunakan didalam majlis keraian seperti majlis pertunangan dan juga perkahwinan. Bukan sahaja enak dimakan begitu sahaja namun juga sedap dijadikan minuman. Kebaikan Coklat Gelap (Dark Chocolate) Dark chocolate is loaded with nutrients that can positively affect your health.… Read More »

Tidur Lena Tanpa Gangguan Nyamuk!

Tidur Lena Tanpa Gangguan Tidur lena tanpa gangguan | Sakit hati kan bila nak tidur, tapi ade benda halus berbisik-bisik di telinga? Asyik bunyi “ngeng..ngeng..ngeng”. Kalau zaman dulu, memang terus pasang kelambu tapi zaman dah serba moden ni tak ramai dah nak pasang kelambu. Nak pula anak jenis tidur golek-golek berposing sampai keluar dari ‘landasan’ katil. Nak berkelambu macam… Read More »

Penat Sental Kasut Sekolah di hujung Minggu?

Penat Sental Kasut Sekolah Penat sental kasut sekolah | Tengah buat apa ibu-ibu semua? Melayan anak-anak cuti sekolah ka? Ha hari ini mai MV nak share sesuatu dengan ibubapa mahupun anak-anak yang sedang gembira cuti sekolah sempena Chinese New Year ni. Bukan gimik ke apa tapi nak share sesuatu yang ISTIMEWA yang akan menyenangkan para ibubapa sekalian. Bunyi macam best, tapi… Read More »

Pudina Atasi Rasa Loya Semasa Hamil

Pudina Atasi Rasa Loya Pudina atasi rasa loya | Daun pudina cukup meluas digunakan sebagai produk menyegarkan nafas seperti ubat gigi, penyegar mulut dan pewangi badan. Namun sifatnya yang berbau wangi dan segar tu mempunyai pelbagai kegunaan yang bermanfaat kepada kesihatan sistem pencernaan, gangguan pernafasanm rawatan kulit, mual dan sakit kepala, kesihatan mulut dan juga penyakit… Read More »

Khasiat Teh Halia yang Melegakan!

Khasiat Teh Halia Khasiat Teh Halia | Teh halia adalah minuman ‘spicy’ konvensional yang dinikmati setiap hari di seluruh Asia dan juga popular di seluruh dunia. Teh halia kaya dengan kalium, magnesium, vitamin B6 dan C, dan ia mengandungi banyak manfaat kesihatan termasuk penghadaman, mengurangkan keradangan sendi, migrain, loya, dan cirit-birit. Teh halia bukan sahaja sedap untuk dinikmati, malah… Read More »