Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Health Info, Healthy Nutrition, Testimonials, Tips, Vivix
Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah Sekarang ni pelbagai kaedah digunakan untuk membantu lenyapkan ketagihan merokok dengan mudah. Kenaikan harga rokok dan kesan GST juga diharap dapat mengurangkan pembelian rokok. Terapi menghisap gula-gula mentol atau mengunyah chewing gum juga antara kaedah yang paling popular untuk menghentikan tabiat merokok, tetapi ramai yang mengakui ianya bersifat sementara. Anda pun mesti sudah maklum bahawa jauh di sudut hati, anda merasakan anda ada kemahuan untuk berhenti merokok. Masalahnya adalah, anda sering menangguh dan cuba berkali-kali hanya untuk mengurangkan jumlah yang dihisap sehari-hari daripada terus berhenti serta-merta. Sebabnya, anda pernah cuba tetapi tidak tahan dengan rasa yang datang menyerang mulut dan lidah anda disebabkan ketagihan. Perasaan "ketidakselesaan" seperti bibir terasa kering, rasa tak tenteram, dada terasa kosong dan sebagainya adalah disebabkan fenomena "withdrawal", iaitu ketidakselesaan badan dalam…
Read More
Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Acne, Gentle Action Makeup Remover, Gentle Deep Foaming Cleanser, Health Info, Skincare, Testimonials, Tips
Hidung Menggerutu dan Penuh Daki? Hidung menggerutu | Nak pegang sendiri pun rasa geli? Ini semua disebabkan oleh whitehead dan blackhead yang terdapat di hidung, dan di sekelilingnya. Dulu hidung menggerutu dan MV gunakan cara ini, tapi TIDAK berkesan! MV juga tidak lari dari masalah kulit muka seperti hidung menggerutu ni. Dahulu, MV gunakan 'nose patch' yang dibeli di farmasi, memicit menggunakan 'stick' dan menggunakan telur sebagai masker. Masa mula-mula guna cara ni, terutama yang masker telur tu, memang puas hati. Tengok pulablackhead dan whitehead melekat keluar, best yang amat! Tapi lepas sehari dua, liang roma yang terbuka kembali hitam dengan cepat. Ini kerana liang roma terbuka menyebabkan sebum yang keluar teroksida dan menjadi hitam. Hilangkan hidung menggerutu dengan double beauty Shaklee Sekarang MV gunakan cara moden dan ianya BERKESAN menghilangkan hidung menggerutu! MV hanya amalkan mencuci muka dengan…
Read More
Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam

Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam

Acne, Health Info, Overnight Renewal Whitening Cream, Skincare, Testimonials, Tips
Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam |Kadang-kadang kita terlepas pandang untuk beri extra attention pada bahagian mata kan?. MV perasan ramai yangsuka post gambar dengan caption "Abaikan eyebagku" Eii eyebag semangkuk" "Eii,mata panda" dan macam-macam lagi. Instead of buat caption macam tu lebih baik la cari inisiatif untuk kurangkan masalah eyebag tu. Takkan la nak tunggu kedut seribu dah muncul baru nak pakai krim mata ataupun ada yang dah mencuba tetapi tak memberi kesan yang positif. MV dulu pun eyebag tak payah cerita la, berbakul rasanya, mata panda tu memang tak boleh nak elakkan kalau kekurangan tidur dan stress. Bawah mata tu memang menjadi gelap dan garis penuaan juga kelihatan sangat jelas. Inilah pentingnya penggunaan krim malam. Tapi itu dulu, sekarang bila…
Read More