Runsing Masalah Haid Tidak Teratur?

Runsing Masalah Haid Tidak Teratur?

Alfalfa Complex, Essential Nutrition, Garlic Complex, GLA Complex, Health Info, Healthy Nutrition, Heart Health, Shaklee Products, Testimonials, Tips, Women's Health, Womens' Health
Runsing Masalah Haid Tidak Teratur Runsing Masalah Haid Tidak Teratur | Mungkin ada wanita pertengahan hingga lewat 20-an secara tiba-tiba mengalami masalah haid tidak teratur. Ada pula wanita yang hanya datang haid tiga bulan sekali dan kadang-kadang setahun sekali. Nak kata hamil tak pula, nak ke arah menopaus pun tak juga. Jadi apakah tanda ini? Apabila haid tidak teratur, ini mungkin menandakan yang hormon di dalam badannya adalah tidak seimbang dan ovulasi tiap-tiap bulan tidak berlaku seperti sepatutnya. Mungkin anda tak tahu definisi haid tidak teratur ni kan? Jom MV berkongsi ilmu dengan anda, mana tahu ada wanita yang sedang membaca entry ni runsing masalah haid tidak teratur yang dialaminya sekarang. Mungkin anda boleh merujuk kepada poster kat bawah ni Apa yang menyebabkan haid tidak teratur? Terdapat beberapa sebab mengapa seorang wanita mempunyai haid yang…
Read More
Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Health Info, Healthy Nutrition, Testimonials, Tips, Vivix
Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah Sekarang ni pelbagai kaedah digunakan untuk membantu lenyapkan ketagihan merokok dengan mudah. Kenaikan harga rokok dan kesan GST juga diharap dapat mengurangkan pembelian rokok. Terapi menghisap gula-gula mentol atau mengunyah chewing gum juga antara kaedah yang paling popular untuk menghentikan tabiat merokok, tetapi ramai yang mengakui ianya bersifat sementara. Anda pun mesti sudah maklum bahawa jauh di sudut hati, anda merasakan anda ada kemahuan untuk berhenti merokok. Masalahnya adalah, anda sering menangguh dan cuba berkali-kali hanya untuk mengurangkan jumlah yang dihisap sehari-hari daripada terus berhenti serta-merta. Sebabnya, anda pernah cuba tetapi tidak tahan dengan rasa yang datang menyerang mulut dan lidah anda disebabkan ketagihan. Perasaan "ketidakselesaan" seperti bibir terasa kering, rasa tak tenteram, dada terasa kosong dan sebagainya adalah disebabkan fenomena "withdrawal", iaitu ketidakselesaan badan dalam…
Read More
Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Acne, Gentle Action Makeup Remover, Gentle Deep Foaming Cleanser, Health Info, Skincare, Testimonials, Tips
Hidung Menggerutu dan Penuh Daki? Hidung menggerutu | Nak pegang sendiri pun rasa geli? Ini semua disebabkan oleh whitehead dan blackhead yang terdapat di hidung, dan di sekelilingnya. Dulu hidung menggerutu dan MV gunakan cara ini, tapi TIDAK berkesan! MV juga tidak lari dari masalah kulit muka seperti hidung menggerutu ni. Dahulu, MV gunakan 'nose patch' yang dibeli di farmasi, memicit menggunakan 'stick' dan menggunakan telur sebagai masker. Masa mula-mula guna cara ni, terutama yang masker telur tu, memang puas hati. Tengok pulablackhead dan whitehead melekat keluar, best yang amat! Tapi lepas sehari dua, liang roma yang terbuka kembali hitam dengan cepat. Ini kerana liang roma terbuka menyebabkan sebum yang keluar teroksida dan menjadi hitam. Hilangkan hidung menggerutu dengan double beauty Shaklee Sekarang MV gunakan cara moden dan ianya BERKESAN menghilangkan hidung menggerutu! MV hanya amalkan mencuci muka dengan…
Read More