Category Archives: Shaklee Products

Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Perokok Tegar Berhenti Merokok | Sudah bermacam iklan di tv memberikan kesan negatif tentang bahaya nikotin dan rokok ni. Namun, berapa ramai yang ambil kisah dan berapa ramai pula yang tak endah langsung? MV kurang pasti akan kewujudan ubat untuk berhenti merokok. Tetapi, jika mencari penawar untuk mengurangkan ketagihan kepada menghisap rokok ini memang ada. Dari kurang… Read More »

Ambil Lebih Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata | Zaman moden sekarang ni, banyak teknologi yang mengeluarkan cahaya seperti telefon bimbit, tablet, televisyen, komputer/laptop, dan macam-macam lagi menjadi tatapan harian mata kita. Tapi kita sedar tak apabila zaman semakin canggih dengan teknologi, kita sebenarnya telah mendedahkan beban yang sangat berat kepada mata kita. Hampir 1 daripada 3 orang dewasa mesti… Read More »

Cara Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan

Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan | Tidak mengandung? Tetapi haid saya dah lima hari lewat. Mesti si isteri pernah alami situasi macam ni kan?. Padahal kalau lewat haid tu dah satu tanda dari awal kehamilan. Macam mana isteri tak hamil pula? “10 Tanda Kehamilan Yang Perlu Diketahui“ Hamil tidak semudah yang disangka. Keputusan negatif yang sering… Read More »

Pemilihan Makanan Beralkali dan Berasid Perlu Seimbang

Makanan Beralkali dan Berasid | Tahukah kenapa pentingnya kita memilih makanan? Adakah badan kita berasid atau lebih kepada alkali? Nisbah yang ideal, menurut the world’s foremost authority on the relationship between the acid-alkaline ratio in the diet in health and disease, Dr. Regner Berg mengesyorkan kita untuk mengambil makanan yang beralkali sebanyak 80% dan makanan berasid sebanyak… Read More »

5 Sebab Wanita Memerlukan Protein untuk Fat Loss

Wanita Memerlukan Protein untuk Fat Loss | Cakap pasal protein, penting ke pengambilannya kepada wanita untuk kurangkan fat loss? Kenapa pula wanita perlukan protein untuk kurangkan fat loss? Bukan benda ni semua khas untuk lelaki yang ‘main besi’ saja ke yang layak ambil? Ha, inilah yang MV nak ingatkan diri sendiri dan anda di luar sana juga, kenali apa… Read More »