Kajian TELOMERE dan Kaitannya dengan Usia Manusia

Kajian TELOMERE dan Kaitannya dengan Usia Manusia

Health Info, Healthy Nutrition, SHAKLEE Promotion, Vivix
Kajian TELOMERE | Telomere merupakan unit kecil DNA yang terletak di kedua-dua hujung DNA. Kajian TELOMERE dan Kaitannya dengan Usia Manusia Bahasa mudah nak faham cuba perhatikan tali kasut kita. Bahagian hujung tali kasut disalut dengan plastik keras sebagai perlindungan kepada tali kasut agar ia berfungsi dengan baik. Betul tak? Apa akan berlaku jika bahagian tali kasut itu dibiarkan terbuka tanpa penutup keras berplastik itu ataupun plastik tu terkoyak? Sekurang-kurangnya 3 perkara ni akan terjadi pada tali kasut kita: Susah nak masukkan tali kasut pada lubang-lubang kasut. Tali kasut akan cepat terburai. Tali kasut akan rosak dan kita terpaksa ganti yang baru Macam tu juga dengan telomere ni, mudah kan nak faham? Kajian Telomere: Peramal penuaan dan penyakit Ramai saintis percaya telomere boleh dijadikan sebagai penanda kelanjutan umur (marker of longevity) atau…
Read More
Kempen Women’s Health Set Shaklee July 2016

Kempen Women’s Health Set Shaklee July 2016

Shaklee Products, SHAKLEE Promotion
Women's Health Set Shaklee July 2016 | Sepanjang 3 bulan bermula Julai sehingga September ni boleh la berikan hadiah berbentuk suplemen kepada wanita yang tersayang dalam hidup kita. Kenapa Shaklee buat promosi untuk WANITA sahaja? Sebabnya wanita merupakan tulang belakang setiap keluarga. Merekalah yang bertanggungjawab menjaga hal ehwal rumahtangga, hal ehwal keluarga, makan pakai, anak-anak dan segala urusan rumahtangga. Kadang kala nak uruskan diri sendiri pun tak sempat kan. ? Apa yang Amazing sangat dengan Kempen Women's Health Set Shaklee July 2016 ni? Women's Health Set Shaklee July 2016 ~ NutriWhite Skin Care System Set Daily Defense Whitening Essence Gentle Action Make-Up Remover Gentle Deep Foaming Cleanser Overnight Renewal Whitening Cream Soothing Radiance Whitening Softener Spot Whitening Treatment Ultimate Protection Whitening Lotion “Live Amazing" Paper Bag x2 Eco-Friendly Jute Bag Women's Health Set…
Read More
Jangkitan Kudis Buta Anak Sudah Kering dan Sembuh

Jangkitan Kudis Buta Anak Sudah Kering dan Sembuh

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate, Chewable Vita-C Plus™ 100 mg, Children Health, Children's Nutrition, Herbal Blend® Multi-Purpose Cream, Scabies, Testimonials, Tips
Jangkitan Kudis Buta | Salam Eidulfitri untuk semua rakan-rakan pembaca blog MV. Alhamdulillah, MV pun selamat beraya di kampung halaman di Kedah. Cuti seminggu juga la di kampung pasal nak beraya dengan adik beradik 10 orang yang tak ramai tu  :-P Tapi raya kali ni, habuan MV la anak-anak tak berapa sihat. First, kakak kena semput (asthma) malam raya tu, siap kena pergi sedut gas (nebulizer). Si adik pula, MV ingat dia terkena alahan, tapi rupa-rupanya terkena jangkitan kudis buta. Kalau nak diikutkan, MV memang tak pernah berhadapan dengan isu kudis buta atau scabies ni. Jadinya, kurang la ambil tahu mengenai kisah jangkitan kudis buta ni. So, bila anak sendiri dah kena jangkitan kudis buta ni, wajib la tanya pakcik google dan rakan MV yang juga seorang doktor. MV tak tahu istilah…
Read More