February 2015 18
Tidur Lena Tanpa Gangguan Nyamuk!
Posted By : noriza rahman

Tidur Lena Tanpa Gangguan Tidur lena tanpa gangguan | Sakit hati kan bila nak tidur, tapi ade benda halus berbisik-bisik di telinga? Asyik bunyi “ngeng..ngeng..ngeng”. Kalau zaman dulu, memang terus pasang kelambu tapi zaman dah serba moden ni tak

February 2015 18
Penat Sental Kasut Sekolah di hujung Minggu?
Posted By : noriza rahman
Comments Off on Penat Sental Kasut Sekolah di hujung Minggu?

Penat Sental Kasut Sekolah Penat sental kasut sekolah | Tengah buat apa ibu-ibu semua? Melayan anak-anak cuti sekolah ka? Ha hari ini mai MV nak share sesuatu dengan ibubapa mahupun anak-anak yang sedang gembira cuti sekolah sempena Chinese New

February 2015 17
Pudina Atasi Rasa Loya Semasa Hamil
Posted By : noriza rahman

Pudina Atasi Rasa Loya Pudina atasi rasa loya | Daun pudina cukup meluas digunakan sebagai produk menyegarkan nafas seperti ubat gigi, penyegar mulut dan pewangi badan. Namun sifatnya yang berbau wangi dan segar tu mempunyai pelbagai

February 2015 16
Khasiat Teh Halia yang Melegakan!
Posted By : noriza rahman

Khasiat Teh Halia Khasiat Teh Halia | Teh halia adalah minuman ‘spicy’ konvensional yang dinikmati setiap hari di seluruh Asia dan juga popular di seluruh dunia. Teh halia kaya dengan kalium, magnesium, vitamin B6 dan C, dan ia

February 2015 16
Turunkan Tekanan Darah Tinggi Secara Semulajadi
Posted By : noriza rahman
Comments Off on Turunkan Tekanan Darah Tinggi Secara Semulajadi

Turunkan Tekanan Darah Tinggi Secara Semulajadi Turunkan tekanan darah tinggi secara semulajadi | Tekanan darah tinggi, yang juga dikenali ‘hypertension’, adalah suatu keadaan yang serius dan boleh membawa kepada penyakit yang mengancam nyawa seperti serangan jantung,

February 2015 14
Rambut Gugur Selepas Bersalin
Posted By : noriza rahman
Comments Off on Rambut Gugur Selepas Bersalin

Rambut Gugur Selepas Bersalin Rambut gugur selepas bersalin | Masalah rambut gugur selepas bersalin bukan satu perkara aneh. Kata orang tua apabila anak mula pandai buat ‘buih’, rambut si ibu akan banyak gugur. Mungkin itu sekadar mitos

February 2015 14
Manfaat Lecithin Kepada Kesihatan Keseluruhan
Posted By : noriza rahman
Comments Off on Manfaat Lecithin Kepada Kesihatan Keseluruhan

Manfaat Lecithin Kepada Kesihatan Keseluruhan Manfaat lecithin kepada kesihatan keseluruhan | Lecithin sebenarnya adalah campuran yang berlaku secara semula jadi phospholipid. Walaupun ia bukan nutrien yang penting, ia mempunyai beberapa faedah kesihatan yang menjadikannya bernilai termasuk