Category Archives: Shaklee Products

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin | Sebut saja pasal diabetes pasti akan mengingatkan MV pada insan tersayang suami MV iaitu ayahnya. Dia mengalami penyakit darah tinggi, diabetes Jenis 2 serta gout. Diabetes merupakan satu sindrom atau penyakit akibat kekurangan hormon insulin. Insulin membolehkan glukosa memasuki sel-sel dalam badan. Sel-sel ini kemudiannya… Read More »

Cyst Mengecut selepas 6 Bulan

Cyst Mengecut Cyst Mengecut selepas 6 Bulan | Alhamdulillah. Jika anda gembira, MV sebagai distributor Shaklee double triple gembira dan bersyukur. Apa fungsi Ovari? Ovari mempunyai dua fungsi utama: untuk melepaskan telur kira-kira setiap 28 hari sebagai sebahagian daripada kitaran haid untuk melepaskan hormon seks wanita, estrogen dan progesteron, yang memainkan peranan penting dalam pembiakan wanita Ovarian… Read More »

Datang Haid Selepas Buang Implanon

Datang Haid Selepas Buang Implanon Datang Haid Selepas Buang Implanon | Pastinya anda buntu memikirkan masalah tak datang haid selepas pasang implanon kan? MV pun ada masalah yang sama 2 tahun 4 bulan yang lepas.. Tapi rata-rata member yang MV tanya mereka cakap normal sebab implanon memang akan mengganggu hormon kita..Ada yang bleeding selepas pasang, ada… Read More »

Implanon Kaedah Perancang Kehamilan

Implanon Kaedah Perancang Kehamilan Implanon Kaedah Perancang Kehamilan | Pastinya anda buntu memikirkan kaedah perancang keluarga selepas berpantang kan? MV pun sama, selepas bersalin anak kedua, macam-macam la doktor bagi nasihat pasal perancang keluarga ni. Doktor risau rahim tak sempat nak baik kalau mengandung dalam masa setahun selepas bersalin. Sebabnya MV pernah operate bersalin anak… Read More »

Hilangkan Kesan Kotoran TANPA Menggunakan Peluntur!

Hilangkan Kesan Kotoran TANPA Menggunakan Peluntur Kali ini MV nak cerita pasal basuh baju pula…MV yakin topik ni bakal mearik perhatian terutamanya para ibu yang runsing macam MV bila mencuci pakaian tapi still tak bersih..MV akan bagi petua hilangkan kesan kotoran tanpa menggunakan peluntur… 🙂 MV memang stress bila basuh baju anak guna washing machine… Read More »