Category Archives: Shaklee Products

Kenapa Air Kencing BERBUIH? Normal atau Tanda Penyakit?

Kenapa Air Kencing BERBUIH | Pernah tak korang perasan ada buih dalam air kencing setiap kali ke tandas? Keadaan ni normal ke atau petanda sesuatu penyakit? Air kencing ni dianggap sebagai salah satu petunjuk kesihatan seseorang. Sebarang perubahan dalam ciri-ciri yang biasa boleh memberi isyarat sesuatu yang luar biasa dalam sistem badan kita. Dan salah satu perubahan luar… Read More »

Kisah Cancer Survivor Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee

Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee | Sesiapa yang mengidap kanser mohon tidak mudah cepat putus asa. Orang kata berpantang ajal sebelum maut kan?. Dalam dunia Shaklee Malaysia, Master Law sangat dikenali kerana beliau merupakan salah seorang dari cancer survivor yang berjaya pulih sepenuhnya. Fikir positif dan kental melawan penyakit seperti Master Law Chu Hian. Apa yang… Read More »

Kajian TELOMERE dan Kaitannya dengan Usia Manusia

Kajian TELOMERE | Telomere merupakan unit kecil DNA yang terletak di kedua-dua hujung DNA. Kajian TELOMERE dan Kaitannya dengan Usia Manusia Bahasa mudah nak faham cuba perhatikan tali kasut kita. Bahagian hujung tali kasut disalut dengan plastik keras sebagai perlindungan kepada tali kasut agar ia berfungsi dengan baik. Betul tak? Apa akan berlaku jika bahagian… Read More »

Kempen Women’s Health Set Shaklee July 2016

Women’s Health Set Shaklee July 2016 | Sepanjang 3 bulan bermula Julai sehingga September ni boleh la berikan hadiah berbentuk suplemen kepada wanita yang tersayang dalam hidup kita. Kenapa Shaklee buat promosi untuk WANITA sahaja? Sebabnya wanita merupakan tulang belakang setiap keluarga. Merekalah yang bertanggungjawab menjaga hal ehwal rumahtangga, hal ehwal keluarga, makan pakai, anak-anak dan segala… Read More »

Jangkitan Kudis Buta Anak Sudah Kering dan Sembuh

Jangkitan Kudis Buta | Salam Eidulfitri untuk semua rakan-rakan pembaca blog MV. Alhamdulillah, MV pun selamat beraya di kampung halaman di Kedah. Cuti seminggu juga la di kampung pasal nak beraya dengan adik beradik 10 orang yang tak ramai tu  😛 Tapi raya kali ni, habuan MV la anak-anak tak berapa sihat. First, kakak kena… Read More »