Category Archives: Shaklee Products

Bahaya Plak Kolesterol Di dalam Arteri Menyebabkan Strok dan Serangan Jantung!

Bahaya Plak Kolesterol Di dalam Arteri Bahaya Plak Kolesterol Di dalam Arteri | Anda pernah dengar seseorang diserang strok secara tiba-tiba? walhal umur muda lagi kot. Bila diperiksa mereka ni sebenarnya mempunyai kolesterol tinggi dalam badan. Sebab tu MV cukup beringat la bila nak makan benda berlemak dan high cholesterol ni, ye la umur dah melepasi model BMW… Read More »

Nutrien Penting Untuk Kulit Cantik Berseri

Nutrien Penting Untuk Kulit Cantik Berseri Nutrien Penting Untuk Kulit Cantik Berseri | Sebenarnya, kesihatan dan kecantikan kulit kita bukan sahaja bergantung kepada apa yang kita apply pada kulit, tetapi juga apa yang kita bekalkan ke dalam badan kita. Kulit kita adalah sangat halus dan mudah rosak oleh faktor-faktor luaran seperti sinaran UV, pencemaran dan kekotoran. Kulit memerlukan diet… Read More »

Meningkatkan Tahap Hemoglobin Secara Semulajadi

Meningkatkan Tahap Hemoglobin Secara Semulajadi Meningkatkan Tahap Hemoglobin Secara Semulajadi | Kita hanya tahu sebut sel darah merah saja kan? tetapi kita kurang nakk ambil tahu apa ada dalam sel darah merah dan fungsinya kepada badan kita. Hemoglobin adalah sejenis protein yang terdapat di dalam darah badan kita, yang mengangkut oksigen ke tisu-tisu dalam badan… Read More »

Rambut Gugur Sampai Botak, Tak Risau Ke?

Rambut Gugur Sampai Botak? Rambut Gugur Sampai Botak | Tajuk MV pagi ni tak boleh blah kan?. Botak? Jangan main-main tau rambut gugur boleh menyebabkan botak. Tambah buruk kalau kulit kepala turut hadapi masalah kelemumur. Kelemumur juga boleh menambahkan lagi masalah rambut gugur dan menyebabkan rambut semakin menipis. Rambut adalah mahkota kita. Tidak kira lelaki atau wanita rambut merupakan suatu… Read More »

Kepentingan Asid Folik Menurunkan Risiko Strok

Kepentingan Asid Folik Kepentingan Asid Folik | Asid folik ni selalu dikaitkan dengan kesuburan dan kehamilan. Banyak kajian yang dibuat mendapati asid folik membantu mengurangkan risiko kecacatan kelahiran termasuk kecacatan tiub neural. Namun, tidak ramai yang sedar bahawa asid folik juga mempunyai manfaat lain termasuk sokongan kepada kesihatan jantung dan kesihatan otak kita. Apa itu strok? Strok… Read More »