Category Archives: Shaklee Products

Inginkan Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat?

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat | Cemburu kan bila melihat kulit artis halus, cerah, sempurna, berseri dan bebas jerawat. Kalau bukan artis pun cuba lihat rakan-rakan kita pula. MV percaya mesti ramai yang fikir idea macam mana nak dapatkan kulit yang cantik macam mereka ni kan? Penting bagi kita… Read More »

Manfaat Borage Seed Oil Untuk Mengatasi Masalah Jerawat

Manfaat Borage Seed Oil  Manfaat Borage Seed Oil | Borage seed oil adalah minyak herba yang kurang dikenali tetapi mempunyai banyak manfaat kepada kesihatan. Ia dihasilkan daripada biji benih borage starflower’s dari keturunan Borago Officinalist, yang merupakan tumbuhan yang ditemui di seluruh Eropah dan Amerika Syarikat. Menurut Dr. Bruce Miller, keseluruhan sel kulit akan silih berganti dalam… Read More »

Mempercepatkan Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin Penyembuhan Luka Selepas Bersalin | MV nak share penyembuhan luka selepas bersalin yang lambat sangat nak baik. Adui..siapa yang pernah rasa, pastinya terasa ngeri tu! Jahitan tu yang buat rasa tak selesa sikit. Dah la sebelum ni tak pernah dijahit seumur hidup, sekali dapat jahitan dekat tempat yang paling mengerikan. MV dapat rasakan betapa sangat tidak… Read More »

Pilihan Protein untuk Seisi Keluarga Mengekalkan Diet Seimbang

Pilihan Protein untuk Seisi Keluarga Pilihan Protein untuk Seisi Keluarga | Makan secara sihat dan mengekalkan diet seimbang adalah beberapa perkara yang kita lakukan setiap hari untuk menjadikan kita sihat dan cergas. Diet seimbang dari segi nutrien bererti memberikan tubuh kita jumlah protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan mineral yang cukup demi mengekalkan kesihatan yang baik… Read More »

Apakah Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung?

Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung | Sedang enak dibuai mimpi tiba-tiba terjaga dan ARGHHH!!! Kejang Kaki!! Perit sangat kan? MV memanggilnya tarik mengkarung. Ada juga yang panggil simpul biawak. Tentu ramai dikalangan ibu hamil yang pernah mengalaminya kan?, MV pun tak terkecuali juga. Mengalami kekejangan kaki semasa hamil adalah perkara yang normal. Biasanya ia kerap… Read More »