Category Archives: Shaklee Products

Manfaat Borage Seed Oil Untuk Mengatasi Masalah Jerawat

Manfaat Borage Seed Oil  Manfaat Borage Seed Oil | Borage seed oil adalah minyak herba yang kurang dikenali tetapi mempunyai banyak manfaat kepada kesihatan. Ia dihasilkan daripada biji benih borage starflower’s dari keturunan Borago Officinalist, yang merupakan tumbuhan yang ditemui di seluruh Eropah dan Amerika Syarikat. Menurut Dr. Bruce Miller, keseluruhan sel kulit akan silih berganti dalam… Read More »

Mempercepatkan Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin Penyembuhan Luka Selepas Bersalin | MV nak share penyembuhan luka selepas bersalin yang lambat sangat nak baik. Adui..siapa yang pernah rasa, pastinya terasa ngeri tu! Jahitan tu yang buat rasa tak selesa sikit. Dah la sebelum ni tak pernah dijahit seumur hidup, sekali dapat jahitan dekat tempat yang paling mengerikan. MV dapat rasakan betapa sangat tidak… Read More »

Pilihan Protein untuk Seisi Keluarga Mengekalkan Diet Seimbang

Pilihan Protein untuk Seisi Keluarga Pilihan Protein untuk Seisi Keluarga | Makan secara sihat dan mengekalkan diet seimbang adalah beberapa perkara yang kita lakukan setiap hari untuk menjadikan kita sihat dan cergas. Diet seimbang dari segi nutrien bererti memberikan tubuh kita jumlah protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan mineral yang cukup demi mengekalkan kesihatan yang baik… Read More »

Apakah Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung?

Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung | Sedang enak dibuai mimpi tiba-tiba terjaga dan ARGHHH!!! Kejang Kaki!! Perit sangat kan? MV memanggilnya tarik mengkarung. Ada juga yang panggil simpul biawak. Tentu ramai dikalangan ibu hamil yang pernah mengalaminya kan?, MV pun tak terkecuali juga. Mengalami kekejangan kaki semasa hamil adalah perkara yang normal. Biasanya ia kerap… Read More »

Faedah Protein kepada Tubuh Badan yang Sangat Penting

Faedah Protein kepada Tubuh Badan Kita Faedah Protein kepada Tubuh Badan | Untuk apa kita perlukan protein? Berapa banyak protein yang kita perlukan? Adakah pengambilan protein yang tinggi selamat untuk buah pinggang kita? Apakah sumber terbaik protein? Kepentingan Protein kepada tubuh badan kita Protein sangat diperlukan untuk pertumbuhan dan penyelenggaraan setiap jenis sel dalam badan kita. Pembangunan badan,… Read More »