Category Archives: Shaklee Products

Bagaimana Cara untuk Kurangkan Visceral Fat

Entry sebelum ni MV sentuh pasal bahaya visceral fat berlebihan dan cara pengukuran visceral fat yang praktikal. Hari ni MV ingin berkongsi pula bagaimana cara untuk kurangkan visceral fat dalam badan. Lemak visceral dikenali juga dengan nama Belly fat. Lemak perut ini bukan sahaja hodoh tetapi pada masa yang sama ia menimbulkan ketidakselesaan kepada empunya diri.… Read More »

Keunikan Anggur Muscadine dan Manfaatnya

Siapa suka makan buah anggur, sila angkat keyboard ya. Ramai kan penggemar buah anggur termasuklah MV sekeluarga. Memang banyak jenis anggur di dunia. Salah satunya ialah anggur muscadine. Anggur Muscadine! Sebenarnya ramai yang tak tahu dan mungkin juga tak pernah dengar langsung pasal anggur ni. MV pun cuma tengok kat encik google dan paper sahaja. Anggur ni dikatakan anggur paling istimewa. Mengapa? Muscadine Anggur… Read More »

Ketahui 5 Manfaat Resveratrol

Sekarang ni dah ramai yang beralih arah kepada rawatan alternatif selain ubat kan. Salah satunya ialah Resveratrol. Kalau buat pencarian dengan encik google banyak sangat manfaatnya. Tapi, MV hanya rajin nak kongsikan 5 Manfaat Resveratrol sahaja. Apa itu resveratrol? Dari pembacaan yang MV faham, resveratrol ni ialah stilbenoid, iaitu sejenis fenol semulajadi dan sejenis antioksidan yang dipanggil phytoalexin. Ia… Read More »

Nutriwhite Transform Kulit Wajah Bertambah Cantik

Nutriwhite Transform Kulit | Teringat zaman paleolitik dulu pantang betul MV tengok kulit muka kawan-kawan cantik mulalah jadi inspektor conan tanya itu ini. Kau pakai apa eh muka putih melepak, kulit licin bersih bak puteri salju? padahal kita baru jumpa minggu lepas, kulit kau kusam masai macam aku jugak 😱 Tapi disebabkan sifat gelojoh nak CEPAT flawless,… Read More »

Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat

Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat | Dush Dush Dush to JERAWAT!👊👊👊 Runsing kan korang bila jerawat buat persinggahan kat muka? Tambah lagi bila jerawat merah bernanah tersembul naik belum kira jerawat yang besar gedabak lagi tu. Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat Naik Tak lengkap rasanya kalau MV tak sental muka dengan Gentle Action Makeup Remover  yang ohsemmm ni… Read More »