Category Archives: Lecithin

Apakah Soy Lecithin dan Manfaatnya Kepada Kesihatan

Jika anda selalu membeli barangan dapur, pastinya anda selalu membaca label pemakanan dan senarai bahan, dan mungkin anda pernah terbaca “soy lecithin” lebih daripada beberapa kali juga. Anda tahu tak sebenarnya soy lecithin berfungsi sebagai pengemulsi dan antara 10 bahan-bahan yang paling banyak digunakan dalam makanan yang diproses. Tetapi apa sebenarnya soya lesitin ni? Apakah Soy Lecithin?… Read More »

Lecithin dan Penyusuan : Adakah Berkesan untuk Masalah Bengkak Susu?

“Saluran susu yang tersumbat” sangat menyakitkan dan ia boleh membawa kepada jangkitan atau mastitis. Apakah kaitan lecithin dan penyusuan? Lecithin dan Penyusuan : Adakah Berkesan untuk Masalah Bengkak Susu? Apakah Bengkak Susu? Bengkak susu adalah masalah biasa yang timbul semasa penyusuan berlaku. Ianya berlaku apabila susu tidak dialirkan sepenuhnya daripada payudara ataupun terdapat banyak tekanan… Read More »

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016 | Lamanya tak bersua. Hari ni sudah separuh bulan Mei 2016. Kali ni MV betul-betul tertinggal kapal terbang. Selepas mengharung 8 hari tanpa internet akibat masalah TMnet kat kawasan rumah. Ini la baru berpeluang nak update blog. Sebenarnya MV baru lepas ikut program Eat Clean dengan detoks shaklee. Tapi yang… Read More »

Lecithin Meredakan Bengkak Susu dengan Cepat dan Mudah

Lecithin Meredakan Bengkak Susu | Pernah tak antara anda yang mengalami bengkak susu?Bengkak susu memberi kesan kepada hampir semua ibu-ibu baru dalam tempoh beberapa minggu pertama melahirkan anak kerana badan masih dalam proses penyesuaian dengan kehendak bayi. Siapa yang pernah kena bengkak susu mesti tahu betapa sakitnya semasa bengkak susu tu. Bila pam pun sikit ja susu keluar.… Read More »

Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak

Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak | Makanan terbaik untuk tingkatkan kecerdasan otak bukan sahaja sangat baik untuk otak, tetapi juga sangat baik untuk badan. Jika seseorang mempunyai otak yang sihat,pemikirannya akan sentiasa positif, gembira, lebih bijak dan akan membuat sesuatu keputusan dengan bijak. Otak manusia adalah mesin organik kompleks dan… Read More »