Category Archives: Healthy Nutrition

Kisah Pengalaman Pesakit yang Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3 Disahkan Bebas Kanser Tahap 3 | Sebut mengenai penyakit kanser ni memang seriau jadinya, lebih-lebih lagi jika ada diantara ahli keluarga kita yang mengalaminya. Mohon dijauhkan! Walaupun kita sedar setiap penyakit ada penawarnya, pastinya ia bukan satu perkara yang mudah untuk dihadapi. Sokongan ahli keluarga, rakan-rakan dan masyarakat sekeliling ama… Read More »

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur Selepas Mengamalkan Vivix®

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur | Sempena bulan promosi VIVIX ni, MV nak kongsikan beberapa testimonial Vivix® Shaklee. Boleh baca, manalah tau sama situasi dengan anda semua, boleh la try untuk selesaikan masalah anda. Setiap wanita yang ada masalah kesihatan dalaman, mesti rasa risau. Lebih-lebih lagi jika masalah… Read More »

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan Diri dan Keluarga

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan | MEROKOK satu isu yang susah ditangani terutama sekali kat Malaysia ni. Walaupun dah pelbagai cara kerajaan buat supaya rakyatnya tak makan asap, masih juga tak berkesan. Pengharaman iklan rokok di mana-mana media massa, pengharaman penjualan rokok kepada kanak-kanak dibawah umur, mewajibkan pengeluar rokok menampalkan sticker… Read More »

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh Selepas 10 hari Menggunakan Set Berpantang Premium

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh Luka Jahitan Episiotomi Sembuh | Semasa melahirkan anak, ibu mesti dinasihatkan agar tidak mengangkat punggung semasa meneran supaya bahagian pangkal rahim tu tak terkoyak kan? Tapi, masa meneran mestilah tak ingat apa yang berlaku. Yang kita ingat adalah sakitnya sahaja. Dan paling penting kita nak cepat baby tu keluar saja 🙂 Tapi, akibatnya,… Read More »

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih Selepas Pengambilan Kolagen

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih | Orang dahulu mempercayai jari kaki yang rapat mencegah sinaran cahaya matahari dan ini menyebabkan ulat air mudah membiak. Istilah ‘ulat air’ digunakan sesetengah orang kerana mereka tidak tahu ia sebenarnya berpunca daripada pembiakan kulat. Punca Gatal Celah Tangan dan Kaki, Angkara… Read More »