Category Archives: Garlic Complex

Gunakan Bawang Putih Sebagai Sokongan Sistem Imun Badan

Bawang Putih Sebagai Sokongan Sistem Imun Bawang Putih Sebagai Sokongan Sistem Imun | Sejak dahulu lagi bawang putih sangat terkenal kerana kelebihannya untuk merawat pelbagai penyakit. Bawang putih (Allium sativum) adalah salah satu herba yang tertua, dan paling banyak dipercayai menyokong kesihatan sistem imun badan. Bawang putih boleh dimakan secara mentah sebagai ulam. Tapi harus diingat, ada… Read More »

Kaedah Semulajadi Menghilangkan Jerawat TANPA Kos yang Mahal

Kaedah Semulajadi Menghilangkan Jerawat TANPA kos yang Mahal Kaedah Semulajadi Menghilangkan Jerawat | Rembesan sebum yang berlebihan oleh kelenjar minyak adalah punca utama di sebalik masalah ini. Jerawat biasanya berlaku di muka, leher, belakang dan bahu. Walaupun keadaan tidak begitu kritikal, namun jerawat boleh membuat seseorang merasa down kerana penampilan mereka. BERKAITAN : Kenali Tahap Kesihatan Melalui… Read More »

Bahaya Plak Kolesterol Di dalam Arteri Menyebabkan Strok dan Serangan Jantung!

Bahaya Plak Kolesterol Di dalam Arteri Bahaya Plak Kolesterol Di dalam Arteri | Anda pernah dengar seseorang diserang strok secara tiba-tiba? walhal umur muda lagi kot. Bila diperiksa mereka ni sebenarnya mempunyai kolesterol tinggi dalam badan. Sebab tu MV cukup beringat la bila nak makan benda berlemak dan high cholesterol ni, ye la umur dah melepasi model BMW… Read More »

Runsing Masalah Haid Tidak Teratur?

Runsing Masalah Haid Tidak Teratur Runsing Masalah Haid Tidak Teratur | Mungkin ada wanita pertengahan hingga lewat 20-an secara tiba-tiba mengalami masalah haid tidak teratur. Ada pula wanita yang hanya datang haid tiga bulan sekali dan kadang-kadang setahun sekali. Nak kata hamil tak pula, nak ke arah menopaus pun tak juga. Jadi apakah tanda ini? Apabila haid tidak teratur,… Read More »

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan!

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan | Tumbuh-tumbuhan memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan manusia sejak turun temurun kan? Selain dijadikan bahan makanan, ada yang dijadikan ramuan ubat untuk menyembuhkan penyakit. Rosemary adalah herba yang biasa kita gunakan di dapur tetapi ia juga mempunyai manfaat sebagai ubat-ubatan herba pada zaman purba. Rosemary berasal dari… Read More »