Category Archives: Vita-Lea® with Iron Formula

Mempercepatkan Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin Penyembuhan Luka Selepas Bersalin | MV nak share penyembuhan luka selepas bersalin yang lambat sangat nak baik. Adui..siapa yang pernah rasa, pastinya terasa ngeri tu! Jahitan tu yang buat rasa tak selesa sikit. Dah la sebelum ni tak pernah dijahit seumur hidup, sekali dapat jahitan dekat tempat yang paling mengerikan. MV dapat rasakan betapa sangat tidak… Read More »

Kekurangan Asid Folik Punca Berlakunya Kecacatan Spina Bifida

Kecacatan Spina Bifida Kecacatan Spina Bifida | MV terdetik untuk menulis tentang tajuk ini apabila membaca satu artikel tentang bahaya kekurangan asid folik ketika hamil. Selalu dikaitkan dengan neural tube defects iaitu kecacatan spina bifida, anencephaly dan encephalocele. Bagi ibu hamil, MV pasti ianya bukan sesuatu yang asing kan? Spina bifida bermaksud “sumbing tulang belakang”. Ia berlaku apabila… Read More »

Meningkatkan Tahap Hemoglobin Secara Semulajadi

Meningkatkan Tahap Hemoglobin Secara Semulajadi Meningkatkan Tahap Hemoglobin Secara Semulajadi | Kita hanya tahu sebut sel darah merah saja kan? tetapi kita kurang nakk ambil tahu apa ada dalam sel darah merah dan fungsinya kepada badan kita. Hemoglobin adalah sejenis protein yang terdapat di dalam darah badan kita, yang mengangkut oksigen ke tisu-tisu dalam badan… Read More »

Kepentingan Asid Folik Menurunkan Risiko Strok

Kepentingan Asid Folik Kepentingan Asid Folik | Asid folik ni selalu dikaitkan dengan kesuburan dan kehamilan. Banyak kajian yang dibuat mendapati asid folik membantu mengurangkan risiko kecacatan kelahiran termasuk kecacatan tiub neural. Namun, tidak ramai yang sedar bahawa asid folik juga mempunyai manfaat lain termasuk sokongan kepada kesihatan jantung dan kesihatan otak kita. Apa itu strok? Strok… Read More »

Kekalkan Berat Badan Ideal TANPA Perlu Risau Kalau Nak Makan!

Kekalkan Berat Badan Ideal Kekalkan Berat Badan Ideal | Selalu kita dengar orang makan produk melangsigkan badan, lepas stop, berat badan naik lagi banyak dari berat asal. Adakah tiada cara untuk kurus dengan selamat? Mai sini MV share tips untuk kuruskan badan dan kekalkan berat badan ideal. Bagaimana nak kekalkan berat badan ideal? #1. Kira BMI BMI anda adalah… Read More »