Category Archives: Essential Nutrition

Apa itu galactagogue ? Adakah ibu menyusu memerlukannya?

Apa itu galactagogue ? Apa itu galactagogue | MV pasti sebahagian daripada anda mungkin bertanya, WHAT ON EARTH IS A GALACTAGOGUE?! MV pun seperti anda juga sering bertanya perkara yang sama dulu. Galactagogue ialah satu bahan yang meningkatkan bekalan susu ibu. Ramai ibu menyusu menggunakan galagtagogues jika bekalan susu mereka merudum. Siapakah yang boleh mengambil panggalak susu ini… Read More »

Inginkan Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat?

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat | Cemburu kan bila melihat kulit artis halus, cerah, sempurna, berseri dan bebas jerawat. Kalau bukan artis pun cuba lihat rakan-rakan kita pula. MV percaya mesti ramai yang fikir idea macam mana nak dapatkan kulit yang cantik macam mereka ni kan? Penting bagi kita… Read More »

Mempercepatkan Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin Penyembuhan Luka Selepas Bersalin | MV nak share penyembuhan luka selepas bersalin yang lambat sangat nak baik. Adui..siapa yang pernah rasa, pastinya terasa ngeri tu! Jahitan tu yang buat rasa tak selesa sikit. Dah la sebelum ni tak pernah dijahit seumur hidup, sekali dapat jahitan dekat tempat yang paling mengerikan. MV dapat rasakan betapa sangat tidak… Read More »

Pilihan Protein untuk Seisi Keluarga Mengekalkan Diet Seimbang

Pilihan Protein untuk Seisi Keluarga Pilihan Protein untuk Seisi Keluarga | Makan secara sihat dan mengekalkan diet seimbang adalah beberapa perkara yang kita lakukan setiap hari untuk menjadikan kita sihat dan cergas. Diet seimbang dari segi nutrien bererti memberikan tubuh kita jumlah protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan mineral yang cukup demi mengekalkan kesihatan yang baik… Read More »

Faedah Protein kepada Tubuh Badan yang Sangat Penting

Faedah Protein kepada Tubuh Badan Kita Faedah Protein kepada Tubuh Badan | Untuk apa kita perlukan protein? Berapa banyak protein yang kita perlukan? Adakah pengambilan protein yang tinggi selamat untuk buah pinggang kita? Apakah sumber terbaik protein? Kepentingan Protein kepada tubuh badan kita Protein sangat diperlukan untuk pertumbuhan dan penyelenggaraan setiap jenis sel dalam badan kita. Pembangunan badan,… Read More »