Category Archives: Essential Nutrition

Jangan Kerana Bau Ketiak Masam Kita Hilang Kawan

Bau Ketiak Masam | Masalah bau ketiak masam dan bau badan tengik ni tak kira lelaki atau perempuan. Kita mungkin mengira bau ketiak masam atau bau badan ni sama dengan dengan bau peluh kan?. Padahal, peluh kita sebenarnya tak ada bau pun. Hish cuba bayangkan kalau bau ketiak kita yang masam tu dekat dengan orang? agak-agak la kan orang sekeliling… Read More »

Pilihan Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi | Oh! Hari baru bulan baru ni cuaca sungguh terik walau pun jam baru menunjukkan pukul 9.00 pagi! Nampaknya sinaran cahaya matahari menerangi seluruh Bangi ni dengan teriknya. Syukur ada juga matahari kan  🙄 Siapa yang suka smoothie? Mesti ramai kan yang suka smoothie, macam MV kalau ke Alamanda, Putrajaya memang… Read More »

Cara Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan

Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan | Tidak mengandung? Tetapi haid saya dah lima hari lewat. Mesti si isteri pernah alami situasi macam ni kan?. Padahal kalau lewat haid tu dah satu tanda dari awal kehamilan. Macam mana isteri tak hamil pula? “10 Tanda Kehamilan Yang Perlu Diketahui“ Hamil tidak semudah yang disangka. Keputusan negatif yang sering… Read More »

Pemilihan Makanan Beralkali dan Berasid Perlu Seimbang

Makanan Beralkali dan Berasid | Tahukah kenapa pentingnya kita memilih makanan? Adakah badan kita berasid atau lebih kepada alkali? Nisbah yang ideal, menurut the world’s foremost authority on the relationship between the acid-alkaline ratio in the diet in health and disease, Dr. Regner Berg mengesyorkan kita untuk mengambil makanan yang beralkali sebanyak 80% dan makanan berasid sebanyak… Read More »

5 Sebab Wanita Memerlukan Protein untuk Fat Loss

Wanita Memerlukan Protein untuk Fat Loss | Cakap pasal protein, penting ke pengambilannya kepada wanita untuk kurangkan fat loss? Kenapa pula wanita perlukan protein untuk kurangkan fat loss? Bukan benda ni semua khas untuk lelaki yang ‘main besi’ saja ke yang layak ambil? Ha, inilah yang MV nak ingatkan diri sendiri dan anda di luar sana juga, kenali apa… Read More »