Category Archives: Essential Nutrition

Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang!

Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang | Oh jerawat!!! Siapa yang suka jerawat? Pastinya tak da siapa pun yang suka kan termasukla MV. Nak pula tinggal lagi 2 minggu nak menyambut lebaran. Pastinya kelam kabut nak cari produk untuk cantikkan muka kan?  😉 MV nak berkongsi Rahsia… Read More »

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa | Selamat berpuasa untuk semua pembaca MV. Macammana baru berpuasa sehari ni? Lapar? Letih? Tak bermaya? Atau kekal cergas macam orang tak puasa  😎 Walaupun berpuasa, tugas-tugas harian tetap perlu dijalankan seperti biasa tambah pula kita disunatkan untuk menjalankan amalan-amalan sunat seperti solat sunat tarawih, sunat tahajjud, bertadarrus dan banyak lagi… Read More »

Kekalkan Berat Badan Ideal TANPA Perlu Risau Kalau Nak Makan!

Kekalkan Berat Badan Ideal Kekalkan Berat Badan Ideal | Selalu kita dengar orang makan produk melangsigkan badan, lepas stop, berat badan naik lagi banyak dari berat asal. Adakah tiada cara untuk kurus dengan selamat? Mai sini MV share tips untuk kuruskan badan dan kekalkan berat badan ideal. Bagaimana nak kekalkan berat badan ideal? #1. Kira BMI BMI anda adalah… Read More »

Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin | Salah satu kesan selepas bersalin yang paling ditakuti adalah rambut gugur. Mana taknya, bila cuci rambut, rambut yang gugur tu saja boleh penuh lantai bilik mandi, kadang-kadang sampai tersumbat. Belum cerita pasal sikat lagi, mesti ada yang terlekat. Mulalah kita sana sini cari… Read More »

Implanon Kaedah Perancang Kehamilan

Implanon Kaedah Perancang Kehamilan Implanon Kaedah Perancang Kehamilan | Pastinya anda buntu memikirkan kaedah perancang keluarga selepas berpantang kan? MV pun sama, selepas bersalin anak kedua, macam-macam la doktor bagi nasihat pasal perancang keluarga ni. Doktor risau rahim tak sempat nak baik kalau mengandung dalam masa setahun selepas bersalin. Sebabnya MV pernah operate bersalin anak… Read More »