Category Archives: Essential Nutrition

Amalan Berpantang Selepas Bersalin Yang boleh dan Tidak Boleh Dilakukan

Amalan Berpantang Selepas Bersalin Amalan Berpantang Selepas Bersalin | MV teruja nak bercerita dengan anda semua amalan berpantang ni sebab baru 2 hari lepas kawan MV selamat melahirkan seorang bayi lelaki. Sebelum ni pun seminggu sebelum raya, MV terima seorang anak saudara lelaki. Turn MV pula tak tahu la bila.  😉 Selepas melahirkan pastinya keterujaan menjadi… Read More »

Runsing Masalah Haid Tidak Teratur?

Runsing Masalah Haid Tidak Teratur Runsing Masalah Haid Tidak Teratur | Mungkin ada wanita pertengahan hingga lewat 20-an secara tiba-tiba mengalami masalah haid tidak teratur. Ada pula wanita yang hanya datang haid tiga bulan sekali dan kadang-kadang setahun sekali. Nak kata hamil tak pula, nak ke arah menopaus pun tak juga. Jadi apakah tanda ini? Apabila haid tidak teratur,… Read More »

Kuah Rojak Mak Bee Memang Sedap!

Kuah Rojak Mak Bee Memang Sedap Kuah rojak Mak Bee memang sedap | Susah nak dapatkan kuah rojak buah yang sedap di bandar ni kan? paling sedap kuah rojak MAK BEE ni la yang MV pernah makan, kedah mai noh. Rasanya memang sedap sangat penuh dengan kacang tu. Makan saja macam tu pun dah sedap wehh 😉 Malam semalam ada… Read More »

Hilangkan Bekas Parut Jerawat Berlubang!

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang Hilangkan bekas parut jerawat berlubang | Pastinya tertekan bila muka penuh dengan bekas jerawat yang berlubang-lubang kan? Yang sedihnya, ada pula yang sampai bagi gelaran muka kawah bulan. Parut jerawat berlubang? Siapa kata parut jerawat berlubang tak boleh hilang? MV nak berkongsi ada cara nak hilangkan bekas parut jerawat berlubang ni. Ramai… Read More »

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur di Bulan Ramadhan

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur Salam Jumaat semua, hari ni dah 24 hari kita berpuasa kan, alhamdulillah. Selepas sahur tadi ada yang tidur semula tak?. MV pasti ada diantara kita yang tidur semula sementara nak tunggu azan subuh kan? Apakata harini MV berkongsi tips elak mengantuk selepas sahur dengan anda semua.  😉 MV pun terkadang boleh tertidur sebab… Read More »