Category Archives: Alfalfa Complex

Kekalkan Berat Badan Ideal TANPA Perlu Risau Kalau Nak Makan!

Kekalkan Berat Badan Ideal Kekalkan Berat Badan Ideal | Selalu kita dengar orang makan produk melangsigkan badan, lepas stop, berat badan naik lagi banyak dari berat asal. Adakah tiada cara untuk kurus dengan selamat? Mai sini MV share tips untuk kuruskan badan dan kekalkan berat badan ideal. Bagaimana nak kekalkan berat badan ideal? #1. Kira BMI BMI anda adalah… Read More »

Implanon Kaedah Perancang Kehamilan

Implanon Kaedah Perancang Kehamilan Implanon Kaedah Perancang Kehamilan | Pastinya anda buntu memikirkan kaedah perancang keluarga selepas berpantang kan? MV pun sama, selepas bersalin anak kedua, macam-macam la doktor bagi nasihat pasal perancang keluarga ni. Doktor risau rahim tak sempat nak baik kalau mengandung dalam masa setahun selepas bersalin. Sebabnya MV pernah operate bersalin anak… Read More »

Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan?

Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan | Adakah anda nak KURUS tetapi sebab anda masih menyusukan anak, anda terpaksa melupakan hasrat anda? Anda nak cuba produk-produk kurus yang berlambak di pasaran tetapi anda risau kesan sampingan terhadap anak anda yang sedang disusukan? Sebagai ibu, kita perlu pastikan apa yang kita makan… Read More »

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan | Anda pernah mengalami situasi rasa gelisah dan kadang-kadang ada yang cepat-cepat cari toilet untuk lap peluh diketiak tak? bila dalam situasi begini memang kita tidak selesa dan orang yang selalu dekat dengan kita pun semakin jauh je bila menghampiri kita, betul tak? Salah satu… Read More »

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus | PERNAHKAH anda meneran hingga merah muka atau mengetap gigi manakala kaki bersilang sambil mengepit punggung ketika membuang air besar? Jika anda perlu berdepan dengan kesukaran setiap kali berada di tandas, ini bermakna anda mengalami sembelit DARI sudut perubatan, sembelit berlaku apabila seseorang… Read More »