Category Archives: Alfalfa Complex

Mempercepatkan Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin Penyembuhan Luka Selepas Bersalin | MV nak share penyembuhan luka selepas bersalin yang lambat sangat nak baik. Adui..siapa yang pernah rasa, pastinya terasa ngeri tu! Jahitan tu yang buat rasa tak selesa sikit. Dah la sebelum ni tak pernah dijahit seumur hidup, sekali dapat jahitan dekat tempat yang paling mengerikan. MV dapat rasakan betapa sangat tidak… Read More »

Senaman Kegel Menguatkan Otot Lantai Pelvik Selepas Bersalin

Senaman Kegel Menguatkan Otot Lantai Pelvik Senaman Kegel Menguatkan Otot Lantai Pelvik | Ramai wanita yang sudah melahirkan anak bimbang apabila mengalami masalah bahagian sulit ‘longgar’, hilang daya kemutan dan tidak lagi sehebat seperti malam pertama. Masalah alat sulit longgar bukanlah sesuatu yang baru di kalangan kaum wanita. Ia sebenarnya perubahan hormon selepas melahirkan cahaya mata. Jika dibiarkan… Read More »

Amalan Berpantang Selepas Bersalin Yang boleh dan Tidak Boleh Dilakukan

Amalan Berpantang Selepas Bersalin Amalan Berpantang Selepas Bersalin | MV teruja nak bercerita dengan anda semua amalan berpantang ni sebab baru 2 hari lepas kawan MV selamat melahirkan seorang bayi lelaki. Sebelum ni pun seminggu sebelum raya, MV terima seorang anak saudara lelaki. Turn MV pula tak tahu la bila.  😉 Selepas melahirkan pastinya keterujaan menjadi… Read More »

Runsing Masalah Haid Tidak Teratur?

Runsing Masalah Haid Tidak Teratur Runsing Masalah Haid Tidak Teratur | Mungkin ada wanita pertengahan hingga lewat 20-an secara tiba-tiba mengalami masalah haid tidak teratur. Ada pula wanita yang hanya datang haid tiga bulan sekali dan kadang-kadang setahun sekali. Nak kata hamil tak pula, nak ke arah menopaus pun tak juga. Jadi apakah tanda ini? Apabila haid tidak teratur,… Read More »

Kuah Rojak Mak Bee Memang Sedap!

Kuah Rojak Mak Bee Memang Sedap Kuah rojak Mak Bee memang sedap | Susah nak dapatkan kuah rojak buah yang sedap di bandar ni kan? paling sedap kuah rojak MAK BEE ni la yang MV pernah makan, kedah mai noh. Rasanya memang sedap sangat penuh dengan kacang tu. Makan saja macam tu pun dah sedap wehh 😉 Malam semalam ada… Read More »