Category Archives: Alfalfa Complex

DIET Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit

Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit | Semalam MV sentuh pasal detoks parasit dan tanda-tanda badan mempunyai jangkitan parasit. Kenapa la MV ni asyik ulang pasal detoks parasit ni? Ha, sebabnya parasit ni culprit kepada tubuh badan kita. Salah satu cara yang terbaik untuk membantu badan memusnahkan dan menghapuskan parasit yang tidak diingini adalah dengan mengikuti diet pemakanan semasa proses… Read More »

Badan Penuh Toksin? Jom Detoks Parasit…

Detoks Parasit | Hari ni MV bercerita lagi tentang detoks. Tapi kali ini detoks parasit pula. Kita pasti terkejut apabila mengetahui kita membawa parasit dalam badan kita kan? … Eh dalam perut kita ada parasit ka? Ya, Parasit perlukan tubuh badan manusia untuk terus hidup. Dan kita mesti tak menyangka badan kita ni jadi ‘rumah’ untuk parasit. Parasit ni culprit utama kepada masalah… Read More »

Kesan Sepanjang Proses Detoks yang Awesome

Kesan Sepanjang Proses Detoks | Alhamdulillah MV dah berjaya habiskan 21 hari cabaran detoks Shaklee dan Clean Eating bersama #gengJDECanggun pada 7 May hari tu. Kalau ada banyak sangat toksin dalam badan, maka kita akan mengalami banyak fenomena yang dikenali sebagai Healing Crisis. Sepanjang mengamalkan pemakanan clean eating dan juga suplemen detoks, MV akui memang ada healing crisis yang… Read More »

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016 | Lamanya tak bersua. Hari ni sudah separuh bulan Mei 2016. Kali ni MV betul-betul tertinggal kapal terbang. Selepas mengharung 8 hari tanpa internet akibat masalah TMnet kat kawasan rumah. Ini la baru berpeluang nak update blog. Sebenarnya MV baru lepas ikut program Eat Clean dengan detoks shaklee. Tapi yang… Read More »

Jom Detox The Shaklee Way

Jom Detox The Shaklee Way | Jom Detox Cara Shaklee adalah sebuah program bertujuan untuk mengetahui bagaimana konsep detoks Shaklee dapat membantu untuk meningkatkan tenaga, memiliki kulit yang lebih cantik, badan cergas dan sihat serta melawaskan sistem penghadaman dan pencernaan. Adakah Badan Kita Perlu Detoks? Jawapan ringkasnya adalah “YA”. Fikirkan semua pencemaran yang terdedah kepada kita… Read More »