Category Archives: Digestive Health

Cara Berkesan Singkirkan Toksin dari Badan

Singkirkan Toksin dari Badan | Bayangkan dalam masa seminggu atau sebulan, berapa kali kita beriadah melakukan senaman yang secara tidak langsung menyingkirkan toksin melalui perpeluhan. Atau kita selalu beri alasan penat untuk langsung tidak pernah bersenam? Inilah sebahagian punca yang menjadikan banyaknya toksin terkumpul dalam badan kita. Mana datangnya sumber toksin ni? Toksin ini menyerap masuk ke dalam… Read More »

5 Hari Terindah Lalui Cabaran Detoks dan Clean Eating

5 Hari Terindah Lalui Cabaran Detoks dan Clean Eating | Alhamdulillah, berjaya juga MV mengharungi 5 hari cabaran detoks bersama #gengJDECanggun dan #jomdetoxshakleeways. Mula-mula nak start tu memang macam-macam alasan ada, takut tak sempatla, takut nanti makanan tak sedap la.. Bagi MV la, kalau tak mencuba takkan tahu apa keputusannya, dan juga takkan tahu apa… Read More »

21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating

21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating | Hari ni bermula la cabaran MV bersama group Jom detoks Eat Clean bergurukan kak Cun Tuty Rahiza. 3 perkara ditekankan dalam 21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating ni: Detoks dengan suplemen Shaklee Makan sedap-sedap sebanyak 6 kali sehari dengan menu Eat Clean. Bersenam setiap hari. Sebenarnya… Read More »

Jangan Kerana Bau Ketiak Masam Kita Hilang Kawan

Bau Ketiak Masam | Masalah bau ketiak masam dan bau badan tengik ni tak kira lelaki atau perempuan. Kita mungkin mengira bau ketiak masam atau bau badan ni sama dengan dengan bau peluh kan?. Padahal, peluh kita sebenarnya tak ada bau pun. Hish cuba bayangkan kalau bau ketiak kita yang masam tu dekat dengan orang? agak-agak la kan orang sekeliling… Read More »

Manfaat Halia yang Menakjubkan untuk Kesihatan

Manfaat Halia yang Menakjubkan Manfaat Halia yang Menakjubkan | Kebanyakan rumah kita semua ada halia kan. Tak lengkap rasanya kalau tiada halia di rumah, kan? Ianya bukan sahaja sedap digunakan didalam masakan tetapi juga sebagai penyembuh semulajadi penyakit. Pakar Sakit Puan, Dr Hamid Arshat juga ada berkongsi tentang manfaat halia yang menakjubkan ini di facebook beliau.… Read More »