Category Archives: Vita-E Complex™

Euphoria Shaklee Wellness Fair di Sri Petaling, Part 1

Euphoria Shaklee Wellness Fair Semalam berkesempatan menghadiri Euphoria Shaklee Wellness Fair yang dianjurkan oleh Puan Norita, super upline MV yang lebih mesra dengan panggilan kak N. Beliau sering menganjurkan wellness fair ni di Miri dan Labuan bersama-sama anak didik beliau. Ini julung kali dianjurkan di Semenanjung. Program ini berlangsung di Hotel Sri Petaling, sesi pendaftaran bermula pukul 9.00pagi dan… Read More »

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki yang Perlu Diberi Perhatian!

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki | Sistem Reproduksi lelaki merupakan satu siri organ yang terletak di luar tubuh berhampiran dengan kawasan pelvis lelaki. Peranan lelaki dalam pembiakan ialah pemancutan sperma ke dalam faraj perempuan. Sperma akan mensenyawakan ovum dan akan mengembang menjadi fetus, yang seterusnya akan dilahirkan sebagai bayi. Bagi lelaki, organ-organ reproduktif luaran termasuk: Zakar… Read More »

Pengalaman Berpantang TANPA Jamu

Pengalaman Berpantang TANPA Jamu Pengalaman berpantang tanpa jamu | Bila sebut sembelit lepas bersalin ni, MV rasa ramai yang fobia nak beranak bila ingat pengalaman membuang masa tu kan? Ramai yang takut dan ngeri sebab macam-macam pengalaman yang pernah dilalui. Pengalaman berpantang MV untuk Rania dan Humaira jauh berbeza, berpantang anak sulung dulu dengan jamu bagai, sampaikan tak larat nak… Read More »

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat Kulit wajah licin dan berseri tanpa jerawat | Sebelum MV kongsikan vitamin yang dapat membantu merawat jerawat, mari kita lihat dulu apakah sebenarnya punca jerawat. Apakah sebenarnya punca jerawat? Jerawat merupakan keradangan kulit yang boleh disebabkan oleh beberapa faktor. Kebanyakan faktor-faktor ini boleh dikawal, tetapi terdapat juga faktor yang… Read More »

Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti

Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti Berhenti merokok jika mahu sperma berkualiti | Purata kiraan sperma yang sihat adalah antara 120 dan 350 juta cm3. Manakala, seseorang yang dikatakan mempunyai bilangan sperma yang rendah adalah di bawah 40 juta cm3. Kiraan sperma yang rendah ini boleh menyumbang kepada ketidaksuburan para suami. “Several studies have shown that… Read More »