Category Archives: Antioxidants

AWAS! Penurunan Hormon Testosteron Tanda Lelaki Menopause

Penurunan Hormon Testosteron Tanda Lelaki Menopause Penurunan Hormon Testosteron Tanda Lelaki Menopause | Kita memang ketahui bahawa wanita yang berumur 45 tahun ke atas akan mengalami menopause. Pernah dengar lelaki menopause? Lelaki terdedah dengan perubahan hormon apabila mencecah usia 50 tahun ke atas. Mereka akan mula melihat perubahan pada diri dan juga emosi. Perubahan yang mereka… Read More »

Antioksidan Bertindak Mencegah Anti Penuaan Kulit Pramatang?

Mencegah Anti Penuaan Kulit Pramatang Mencegah Anti Penuaan Kulit Pramatang | Penuaan adalah proses normal yang akan dialami oleh setiap individu. Tapi penuaan adalah antara perkara yang ditakuti oleh kebanyakan wanita! Apatah lagi penuaan pramatang yang menyebabkan kita lebih cepat tua berbanding sepatutnya. Kita memang tak dapat elakkan penuaan. Tapi kita boleh melambatkan penuaan terutamanya penuaan… Read More »

Inginkan Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat?

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat | Cemburu kan bila melihat kulit artis halus, cerah, sempurna, berseri dan bebas jerawat. Kalau bukan artis pun cuba lihat rakan-rakan kita pula. MV percaya mesti ramai yang fikir idea macam mana nak dapatkan kulit yang cantik macam mereka ni kan? Penting bagi kita… Read More »

Kaedah Semulajadi Menghilangkan Jerawat TANPA Kos yang Mahal

Kaedah Semulajadi Menghilangkan Jerawat TANPA kos yang Mahal Kaedah Semulajadi Menghilangkan Jerawat | Rembesan sebum yang berlebihan oleh kelenjar minyak adalah punca utama di sebalik masalah ini. Jerawat biasanya berlaku di muka, leher, belakang dan bahu. Walaupun keadaan tidak begitu kritikal, namun jerawat boleh membuat seseorang merasa down kerana penampilan mereka. BERKAITAN : Kenali Tahap Kesihatan Melalui… Read More »

Nutrien Penting Untuk Kulit Cantik Berseri

Nutrien Penting Untuk Kulit Cantik Berseri Nutrien Penting Untuk Kulit Cantik Berseri | Sebenarnya, kesihatan dan kecantikan kulit kita bukan sahaja bergantung kepada apa yang kita apply pada kulit, tetapi juga apa yang kita bekalkan ke dalam badan kita. Kulit kita adalah sangat halus dan mudah rosak oleh faktor-faktor luaran seperti sinaran UV, pencemaran dan kekotoran. Kulit memerlukan diet… Read More »